Concursul „Cel mai bun vânător” şi-a desemnat câştigătorii

vanatoare concurs 2Iubitorii de arme, vânători ori doar pasionaţi de arme, şi-au dat întâlnire în data de 13 septembrie, la poligonul de tir de la Orşova unde s-a desfăşurat concursul intitulat „Cel mai bun vânător”. Organizatorii concursului au fost A.S. Club Sportiv de Tir şi Vânătoare Fan ARMS Reghin în parteneriat cu AVPS Valea Gurghiului şi Gliga TV. Premiile nu au fost deloc de neglijat, având în vedere că printre sponsorii principali s-a numărat şi Alteţa Sa Regală, prinţul Dimitrie Sturza, care a oferit şase ceasuri elveţiene în valoare de 700 de euro fiecare. Concursul a constat în trei probe: tras la ţap, porc mistreţ şi talere.
Aproximativ 30 de participanţi veniţi nu doar pe teritoriul judeţului nostru, ci chiar din Cluj şi Constanţa, au ţinut să facă parte din această competiţie unde gazdă a fost Florin Pârvulescu.
În concurs, fiecare participant înscris s-a prezentat cu arma personală şi muniţia aferentă. Cum un astfel de concurs nu putea începe fără indicaţii privind siguranţa în poligon, înainte de toate concurenţilor le-a fost făcută protecţia muncii.
Singura femeie care a avut curajul să participe la acest concurs a fost Carmen Paşcan, care deşi nu s-a clasat între primii trei, a reuşit să dovedească că şi femeile pot ţine o armă în mână. „Este a doua participare pentru mine la acest concurs. M-am simţit foarte bine, deşi nu am prea multă experienţă îmi place să particip, iar asta este foarte important pentru mine. Îndemn femeile să vină să încerce pentru că doar aşa prind gustul acestui sport frumos” ne-a declarat Carmen Paşcan.
Mulţi din cei prezenţi s-au arătat încântaţi de prezenţa unui poligon de tir în zonă şi de posibilitatea de a trage aici, tocmai pentru face antrenamente înainte de începerea sezonului. „Acest concurs este ca un antrenament pentru noi pentru ca atunci când ieşim în teren să nu rănim animalele, ci să tragem precis. Este un poligon bine pus la punct, iar pentru noi este o bucurie pentru că este atât de aproape de noi” a declarat Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti, înscris în concurs.

Câştigătorul concursului la general, câştigător ca număr de puncte la toate probele a fost Rareş Trif, care a venit la Orşova tocmai de la Cluj. „A fost o competiţie foarte bine organizată destinată pasionaţilor de tir şi de vânătoare. Mi s-a părut un decor incredibil, să ai un poligon în mijlocul pădurii. Pentru mine este un hobby puternic, pot spune că este o a doua meserie” a declarat câştigătorul concursului.
Toţi concurenţii la competiţie, indiferent de locul obţinut au primit diplome de participare.

Câştigători:
Proba talere:
Locul III – Kelner Albert
Locul II – Rareş Trif
Locul I – Dragoş Ovidiu
Proba Ţap:
Locul III – Bogdan Todoran
Locul II – Tudor Marcel
Locul I – Dan Gheorghe
Proba Mistreţ:
Locul III – Dan Vasile Dumitru
Locul II – Ionuţ Boar
Locul I – Rareş Trif
General:
Locul III – Gigel Gliga
–Tudor Marcel
Locul II – Dan Vasile Dumitru
Locul I – Rareş Trif

vanatoare concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*