Rodul toamnei va fi cinstit la Sărbătoarea Mărului de la Batoş

Odată cu venirea toamnei, comuna Batoş se pregăteşte pentru o nouă ediţie a Sărbătorii Mărului ce va avea loc în perioada 10 – 11 octombrie. În acest an  sărbătoarea a ajuns la ediţia a XIV-a şi debutează la fel ca în anii trecuţi în ziua de sâmbătă, 10 octombrie când au loc manifestări sportive, precum tenis de masă şi meciuri de fotbal. „Pentru ca manifestările sportive din ziua de sâmbătă să decurgă cât mai bine, pentru a nu avea discuţii, a fost stabilită regula ca toţi membrii echipelor de fotbal să aibă domiciliul în Comuna Batoş” spune Dinu Cotoi, primarul comunei Batoş.

Pentru ziua de duminică, organizatorii speră la un timp frumos şi se aşteaptă la cât mai multă lume care să participe la eveniment. Vor fi prezenţi şi în acest an, crescătorii de animale care vor pune la ceaun fie un miel, fie un berbec pentru a încânta papilele gustative ale publicului prezent.

„Deşi seceta a afectat destul de tare producţia de mere din acest an, în urma discuţiei cu membrii Consiliului Local şi cu Grupul producătorilor de mere, am hotărât să continuăm tradiţia şi să organizăm acest eveniment. Sigur că nu vor fi doar mere la Sărbătoarea Mărului, ci va fi o adevărată sărbătoare a recoltei unde vor fi expuse atât la vedere cât şi pentru vânzare multe produse locale cum ar fi struguri, vin, must, legume, miere de albine, dulceţuri, compoturi, ţuică. Aşa că aşteptăm pe toată lumea să vină duminică la Batoş de unde vor putea cumpăra tot ce le este necesar pentru a umple cămara” a declarat Dinu Cotoi, primarul comunei Batoş.

Programul va fi întregit cu muzică şi jocuri pupulare puse în scenă de ansamblurile şi grupurile folclorice locale. Iubitorii de muzică populară îi vor putea întâlni aici pe Alexia Aştelian, Mihaela şi Ciprian Istrate, Vasilică Ceteraşu. Ritmurile muzicale vor fi schimbate de recitalul susţinut de Mircea Rusu Band.

Dacă sunteţi curioşi, nu ezitaţi să luaţi parte la acest eveniment unde vă sunt pregătite multe surprize şi de unde nu vă puteţi întoarce fără a gusta măcar un măr…de Batoş!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*