Porţi deschise pentru noul an şcolar

scoala 4Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin a început noul an şcolar 2015 – 2016 cu un număr de 540 de elevi cuprinşi în 23 de clase, cu 37 de profesori calificaţi şi 14 persoane la personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Luni, 14 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, directoarea Alexandrina Lupescu a îndrumat elevii să fie responsabili, receptivi şi sârguincioşi. „Ne-am făcut mari planuri pentru acest nou an şcolar, să avem mai multe participări la concursuri, olimpiade, la activităţi extraşcolare şi extracurriculare şi să avem un mai mare procent de promovabilitate a examenului de bacalaureat. În această privinţă dorim să ne întâlnim lunar cu părinţii acestor elevi, iar pe cei care doresc să treacă cu bine de acest examen îi vom ajuta cu meditaţii şi pregătiri suplimentare, cu un ajutor din partea noastră să-şi achiziţioneze manuale de specialitate” a declarat directorul Liceului Tehnologic „Ioan Bojor”.

 

Peste 1400 de elevi la Liceul „Petru Maior”

 

La Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin au călcat pragul instituţiei de învăţământ pentru începerea noului an şcolar, un număr de 1410 elevi cuprinşi în 30 de clase de liceu, două clase de profesională, 12 clase la gimnaziu, iar la ciclul primar 12 clase.

În această vară din partea administaţiei locale s-au primit 60 000 de lei, bani folosiţi pentru diferite lucrări de igienizare. „Nu putem spune că este o sumă suficientă, atâta timp cât liceul are 56 de clase, însă îi întâmpinăm pe elevi cu clase bine aranjate în sensul că în această vară am reuşit ca din suma alocată de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Reghin să zugrăvim toate sălile pentru clasele începătoare. Am igienizat grupurile sanitare, coridoarele, am reamenajat un grup sanitar la etajul doi în clădirea internatului” a declarat Ştefan Şerban, directorul Liceului „Petru Maior”.

Tot în clădirea internatului se doreşte şi se speră ca prin atragerea de sponsorizări să se pună gresie pe coridoarele de la etajul III şi etajulIV şi să fie reamenajate grupurile sanitare.

Ar mai fi nevoie de lucrări de parchetare în sălile de clasă mai ales în clădirea gimnaziului pentru că acolo parchetul este foarte vechi. Schimbarea geamurilor este o altă necesitate, mai ales că în perioada de iarnă se pierde căldura, iar cheltuielile la agentul termic ar fi reduse dacă ar exista tâmplărie adecvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*