Viţelul Fâncel câştigat de bucătarii din Solovăstru

11953015_954366854621379_2878437499594292723_nEdiţia din acest an a Festivalului Văii Gurghiului, a adus odată cu ea mai multe concursuri unde comunele de pe Vale s-au putut înscrie. În ceea ce priveşte concursul gastronomic, trebuie precizat faptul că premiul pus la bătaie (viţelul Fâncel n.r.) a fost oferit de Gliga TV. Cum orice concurs are nevoie şi de un juriu, acesta a fost format din Crina Laszlo, director marketing Gliga Tv, Ioan Ţeugea şi Dezsi Zsolt bucătari de meserie. „Dacă la concursul de pe Valea Mureşului am numit viţelul Mureşel, aici ne-am gândit să-l numim Fâncel. Sperăm ca şi aici, câştigătorul să aibă grijă de el aşa cum şi pe Valea Mureşului o fac. Mă bucur că am avut ocazia să gustăm preparatele pentru că toate au fost foarte bune, dar pe gustul meu de data aceasta a fost mâncarea pregătită de Solovăstru” a declarat Crina Laszlo.
Ingredientul „minune” ce a stat la baza acestei ediţii a concursului gastronomic a fost fasolea, acest lucru fiind anunţat cu o zi înainte de concurs. S-au înscris în competiţia culinară, toate cele patru comune participante la Festival. Unii bucătari, au dovedit că ştiu să ţină cont de cei care în ziua concursului au postit, astfel că au preparat fasolea separat faţă de carne.
„Toţi s-au străduit şi au făcut o fasole bună, dar sunt de părere că astăzi Solovăstru i-a depăşit pe toţi cu un gust adevărat de fasole bătută. În schimb, ce m-a impresionat la Gurghiu au fost acele aperitive din pâine prăjită cu usturoi şi fasole frecată. După părerea mea, Gurghiul ar fi câştigat sută la sută dacă se prezenta numai cu acel aperitiv şi fasolea bătută” a declarat Ioan Ţeugea.
Cele trei voturi nu au fost în unanimitate pentru Solovăstru, ci din contră Dezsi Zsolt a avut altă opţiune, motiv pentru care votul a mers către comuna Gurghiu. „Eu am fost plăcut surprins de preparatele celor patru comune participante, dar pe parcurs, după ce am gustat toate ingredientele pot spune că mi-a plăcut foarte mult echipa Primăriei Gurghiu pentru că cele două feluri de fasole au fost foarte bine gătite, iar aperitivele au impresionat” a fost părerea juratului Dezsi Zsolt.
Cu două voturi pentru, concursul gastronomic din cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Văii Gurghiului a fost câştigat de comuna Solovăstru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*