Paşi pentru a ieși din zona de confort

Zona de confort ne doboară pe toți,  deși denumirea de confort la prima vedere pare ceva nevinovat. Când avem parte de confort în anumite domenii, ne imaginăm că suntem în cea mai bună perioadă a vieții. Confortul e plăcut, e călduţ, e acel loc din care nu mai vrem să ieşim.
Până la urma urmei pentru asta luptăm cu toţii în viaţă. Să avem o viață bună, confortabilă, nu? Să fim în zona în care problemele au dispărut, nu mai avem griji, este frumos. Ei bine, atunci când simţim că nu mai avem nicio problemă, când totul e în roz, țin să vă anunț că atunci începe decăderea noastră.
M-am întrebat și eu la un moment dat: cum este posibil? Așadar, am realizat că zona de confort “ucide” următoarele aspecte:

În primul rând sănătatea
Sănătatea e cel mai important şi preţios lucru de care putem dispune. Fără sănătate nu suntem în stare să facem absolut nimic. Suntem conștienţi de importanța sănătății noastre. Fiind în zona de confort, nu avem motivaţie să mergem la sală, să alergăm sau să ne plimbăm. Majoritatea oamenilor găsesc tot felul de scuze pentru a evita efortul fizic. În cazul în care vă regăsiți în ceea ce am scris, știți unde vă aflați.

Şansa de a avea bani
Cum să ne apucăm să ne educăm din punct de vedere financiar sau să ne concretizăm o pasiune când ne este lene să ne ridicăm în picioare? Bineînțeles că toți dispunem de anumite calități care ne-ar putea aduce libertatea financiară, însă această zonă nu ne lasă să acționăm. Şansa de a avea bani necesită acţiune, iar zona de confort vrea pasivitate şi lene. Dacă nu luăm inițiativă, vom rămâne acolo unde suntem acum sau chiar mai rău. Dacă refuzăm să ne ridicăm,  să facem acele lucruri care sunt necesare pentru a produce bani, stagnăm. De cheltuit este ușor.

Relaţiile de iubire
Nimic nu distruge mai rapid relaţiile dintre oameni decât rutina. Iubirea este intensă, iar zonei de confort îi place să nu simtă nimic. După cum am  menționat mai sus, zona de confort vrea pasivitate, lene și alte comportamente neproductive. De obicei, oamenii încep să creadă în acest lucru în momentul în care simt pe propria lor piele, când trec zile, săptămâni chiar și luni de zile, iar ei nu fac nimic util. Nu avansează spre obiectivele lor, ci doar plutesc ca o frunză pe apă. Deseori am fost și câteodată mai pic în această zonă de confort, însă aplic pașii următori: Când merg în excursi, de fiecare dată, cu o zi înainte de excursie, nu mai am chef să merg. Am filme la care m-aș putea uita, jocuri de jucat, cărți de citit. ORICE doar să rămân în casă, în zona de confort. De fiecare dată când mă întorc din excursie mulțumesc divinității că m-a inspirat și pus în mișcare. În natură simțim că suntem conectați la adevăratul sens al vieții și atât de mulți oameni își refuză acest lucru din diferite motive, dar cel mai mare e zona de confort.
Caut mentori. Aș fi cel mai fericit dacă aș putea să am mentori în fiecare aspect al vieții. Când vreau să mă culc pe o ureche în zona de confort, știu că e cineva acolo care reprezintă vocea conștiinţei mele. Mă va trezi, mă va certa, mă va motiva, mă va încuraja și mă va lovi. Mă va iubi și va dori să fiu maximul din ceea ce pot să fiu.
Fac sport. Ei bine, nu am cuvinte să spun ce efecte are sportul asupra vieții noastre. Deseori după ce îmi înving acea dorință de a sta întins pe pat și intru în sala de sport, simt că mă încarc cu o energie pozitivă. În momentul în care îmi pun corpul la treabă, mintea se trezește. Era o perioadă când am renunțat la sport, doar ca să mă pot focusa mai mult pe examenele de la facultate. Consider că este o greșeală imensă, pe care nu aș vrea ca să o facă nimeni.

Îmi caut o parteneră de cuplu ( Mă îndrăgostesc):
Relaţiile de iubire sunt cursuri de dezvoltare personală. Când iubim şi ne îndrăgostim, trăim toată gama de trăiri, de la pozitive până la negative. Persoană iubita ne este oglindă şi ne oferă ocazia să ne cunoaştem în cea mai bună varianta a noastră precum şi cea mai proastă. Dacă ştim să ne luăm ce avem nevoie din iubire, putem deveni orice ne dorim.Vă încurajez să vă gândiți la acele lucruri pe care le-ați amânat și să vă gândiți ce oportunități pot apărea dacă pur și simplu acționați.
“Fă în fiecare zi un lucru care te sperie.” – Eleanor Rosevelt

Kalas Lorand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*