La Reghin continuă Programul “Şcoală după Şcoală”

Programul Şcoală după Şcoală ce se derulează la nivelul a două şcoli din municipiul Reghin se doreşte a fi continuat, motiv pentru care Fundaţia FAER, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” şi Şcoala Gimnazială „Augustin Maior”, au solicitat continuarea acestui program.
Astfel că, a fost votat un proiect de hotărâre de consilierii locali ce a privit alocarea din bugetul local al municipiului Reghin, a sumei de 44.080 lei, în vederea continuării derulării Programului ”ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ, în anul școlar 2015-2016, reprezentând 40% din costul derulării Programului.
Scopul programului este de a urmări creşterea accesului la educaţie, înscrierea la şcoală prin atragerea copiilor de vârstă preşcolară din comunităţile defavorizate către educaţia şcolară sistematică, precum şi prevenirea abandonului şcolar. Grupul ţintă este compus din 48 de elevi din ciclul primar, proveniţi din familii aparţinând grupurilor dezavantajate, comunităţii marginalizate şi excluse social, grupuri vulnerabile.
În primii doi ani, după terminarea orelor de curs, copiii au participat timp de 3 – 4 ore la Programul “Şcoală după Şcoală”, au mâncat zilnic prânz cald, iar după o pauză de recreere s-a trecut la desfăşurarea activităţilor propuse în cadrul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*