Ajutor guvernamental pentru decanul de vârstă al veteranilor din judeţul Mureş

(sursa foto: www.prefecturamures.ro)

Dumitru N. Şomlea, de 101 ani, decanul de vârstă al veteranilor pe care îi cinstim în acest an, se numără printre persoanele care vor primi ajutoare de urgenţă din partea Guvernului, în urma unei Hotărâri apărute în Monitorul Oficial nr. 635 din 20 august 2015.

Astfel, Dumitru N. Şomlea, din localitatea Miheşu de Câmpie, judeţul Mureş, va primi un ajutor de urgenţă în valoare de 18.000 de lei.

Potrivit textului Hotărârii de Guvern amintite, se acordă ajutoare de urgenţă unui număr de 327 de familii şi persoane singure din ţară aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, inundaţii, alunecări de teren, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excludere socială.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, le mulţumeşte pe această cale pentru implicare reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, care au întocmit dosarul de sprijin al veteranului şi l-au înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Reamintim că o echipă a Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş condusă de prefectul Lucian Goga s-a deplasat în 30 martie 2015 alături de şeful Statului Major al Garnizoanei Târgu Mureş, colonelul Valentin Iacob, în Miheşu de Câmpie, unde le-a înmânat celor doi veterani din localitate – Teodor N. Mureşan, de 93 de ani, şi Dumitru N. Şomlea, de 101 ani – diplome de onoare, plachete, flori şi şampanie.

Şomlea N. Dumitru (sursa foto: www.prefecturamures.ro)

Şomlea N. Dumitru este decanul de vârstă al veteranilor pe care îi cinstim în acest an. S-a născut în 13.02.1914.

Este văduv, are trei copii – o fată şi doi băieţi. Gradul în război: caporal. A fost avansat la gradul de plutonier la împlinirea vârstei de 100 de ani. A fost încorporat la Someşeni, Cluj Napoca, în 1939, specialitatea puşcas de aviaţie, ulterior infanterist. A fost liberat în 1945. A primit o diplomă de onoare din partea „Asociaţiei Neamului” ca recunoaştere a contribuţiei aduse şi a sacrificiilor făcute în numele apărării neamului în cel de-al Doilea Război Mondial în 10 decembrie 2004.

sursa: www.prefecturamures.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*