Trasee scurte pentru biciclete în jurul Reghinului

11710006_979448988744952_5202729345783219708_oAsociaţia UndaVerde a câştigat o finanţare prin Fondul Comunitar Reghin şi programul Abonament pentru Comunitate, pentru marcarea unor trasee cicloturistice scurte în jurul Reghinului, de aproximativ o oră. Este vorba despre proiectul Sănătate ca pe Roate.

“Am lansat o solicitare publică pe Facebook pentru identificarea unor trasee parcurse de biciclişti. Traseele sunt pentru cei care doresc să se dea cu bicicleta în familie sau cu copiii. Am făcut un un sondaj în care am întrebat cetăţenii ce îşi doresc să aibă la cinci minute de locul în care locuiesc. Pe primul loc au fost facilităţile de spaţii verzi şi sport. Şi-atunci am zis că merită să folosim pădurile din zonă, dar care sunt în diferite proprietăţi: Primăria Reghin, Statul Român şi proprietari privaţi” a declarat Klaus Birthler, coordonatorul proiectului „Sănătate pe roate”.
Au existat discuţii cu Romsilva pentru a putea găsi traseele pe care se poate merge cu bicicleta, dar din păcate sunt foarte multe proprietăţi în domeniul privat, iar accesul se face doar cu acordul lor, în timp ce unii proprietari privaţi sunt greu de găsit.
“Speranţa noastră este ca pădurile aflate în proprietatea Primăriei să le putem folosi în interes public, pentru ciclotirism, pentru sport şi agrement. Vom marca traseele, vom pune patru panouri cu informaţii despre trasee” a adăugat Klaus Birthler.
Se speră ca în această toamnă proiectul şi marcarea traseelor pentru bicicletă să fie finalizate.
Prin marcarea traseelor cel mai des folosite în momentul de faţă, se doreşte promovarea sportului şi agrementului ca ofertă pentru toţi locuitorii Reghinului, dar şi pentru turiştii interesaţi. Au fost selectate traseele line, fără multe urcuşuri şi coborâşuri.
Acțiunea de semnalizare a primului traseu din cadrul proiectului Sănătate ca pe Roate a fost un exerciţiu, pentru a putea stabili timpul necesar acestei activităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*