Pelerinaj de Sfânta Maria Mare la Chiheru de Jos

manastireParohia greco-catolică din comuna Chiheru de Jos a organizat sâmbătă, 15 august, pelerinajul anual la Mănăstirea Chiheru de Jos, cu ocazia Sărbătorii ,,Adormirea şi Ridicarea la Cer a Maicii Domnului”.
Evenimentul religios a început cu oficierea Calea Sfintei Cruci care s-a întins pe o distanţă de peste 1 km, urmată apoi de Sfânta Liturghie.
„Acest loc este unul sfânt, pe aceste locuri unde s-a ridicat biserica nouă a existat o biserică veche. Urmele bisericii vechi spun multe, deoarece pe lângă mănăstire a existat şi o şcoală de iconari care au făcut lucruri frumoase în zona Reghinului. Se spune că această biserică ar fi fost dărâmată în timpul lui Bucov, iar rămăşiţele se găsesc acum la Nadăşa la bisericuţa de lemn, care este fosta mănăstire Chiheru. În ceea ce priveşte organizarea acestui pelerinaj după revoluţie, chiar eu am fost primul iniţiator, se poate vedea crucea ridicată de mine” a declarat primarul comunei Chiheru, Emanoil Hurdugaci.
Câteva zeci de persoane au fost prezente şi în acest an, la acest pelerinaj devenit tradiţie pentru locuitorii din zonă şi cei din împrejurimi. Pelerinii s-au bucurat de un timp frumos, ascultând slujba stând la umbra copacilor.
Cei veniţi aici sunt convinşi de puterea şi sfinţenia locului motiv pentru care, mulţi dintre ei iau parte la acest pelerinaj în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*