La Sărbătoarea Cepei vor fi focuri de artificii în premieră pe cerul Suseniului

Mircea Maris primarul comunei SuseniPrimăria şi Consiliul Local Suseni organizează în 22 – 23 august ediţia a II-a a Festivalului Cepei. Sărbătoarea va avea loc la fel ca anul trecut pe terenul de fotbal. Moderatorul evenimentului va fi Andrei Romanică, ,,fiul comunei” şi solist de muzică populară. Scopul sărbătorii este de a promova simbolul locului: ceapa roşie, dar şi de a prezenta localnicilor muzica şi dansurile specifice zonei. Spectacolul va cuprinde recitaluri de muzică în stiluri diferite, printre invitaţii de seamă ai festivalului din acest an se numără Florin Vos, formaţia New-Proscenium, Dorina Oprea, Maria Neag şi Nelu Şopterean. ,,Bugetul festivalului este în valoare 15.000 de lei, din bugetul local, este o sumă cu care sperăm să organizăm o ediţie mai reuşită decât cea de anul trecut pentru că avem deja experienţă” a declarat pentru „Glasul Văilor”, Mircea Mariş primarul comunei Suseni.

 

Capul de afiş Florin Vos

 

În prima zi de festival vor răsuna în boxele de pe terenul de fotbal din Suseni muzica uşoară cu formaţia New-Proscenium din Tîrgu-Mureş, iar seara va continua cu o discotecă în aer liber pentru tinerii din zonă care se va încheia la orele 24.00. „În ziua de 23 august manifestările vor debuta la ora 12:00, după încheierea oficiilor religioase din lăcaşurile de cult de pe raza comunei cu deschiderea oficială a festivalului, la care vor lua parte doar oficialităţiile locale, primar, viceprimar, angajaţi ai administraţiei locale, consilieri locali şi preoţi din comună. Oficialităţile de la judeţ vor fi primite de organizatori în jurul orei 16.00„ a mai precizat Mircea Mariş.

Spectacolul de duminică va debuta cu soliştii şi ansamblurile de muzică populară din comună şi de pe Valea Mureşului, care va continua cu recitaluri ale artiştilor Narcisa şi Teodor Ţogorean şi Dorina Oprea de la Ansamblul Mureşul din Tîrgu-Mureş, Nelu Şopterean, Monica Pârlea, Ovidiu Furnea, Ioan Şumandea. Capul de afiş al festivalului va fi solistul reghinean Florin Vos care va susţine un recital de 45 de minute cu cele mai îndrăgite piese de petrecere şi etno din discografia artistului. Festivalul se va încheia în jurul orei 22.00 cu un foc de artificii de 5 minute, realizat în premieră pe cerul comunei Suseni.

 

Concurs de gătit, diplome de excelenţă, kurtos kalacs şi tocană de miel

 

În cadrul festivalului se va organiza un concurs de gătit care va avea ca şi ingredient principal ceapa. Se vor premia cuplurile din Suseni care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar elevii care s-au evidenţiat în acţiuni extraşcolare, la tabere de pictură vor fi recompensaţi. Nu în ultimul rând se vor acorda diplome de excelenţă pentru cadrele didactice pensionate de pe raza comunei, în semn de mulţumire pentru activitatea prestată în folosul comunităţii. Conform organizatorilor în cadrul festivalului va fi amenajat un parc de distracţii pentru copii, iar pentru adulţi mititei şi berea rece va fi la discreţie. Pentru gurmanzii iubitori de mâncăruri ,,ca la mama acasă”, comercianţii locali îi vor servi pe participanţi cu kurtos kalacs un produs tradiţional delicios cu tradiţie la Suseni dospit de brutăria SC Multibrut Tradiţional SRL şi produse tradiţionale de stâna, balmoş, tocană de miel şi de ied şi celebrul boţ cu brânză, toate pregătite de luiereanul Oancea Eugen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*