Festival concurs pentru iubitorii de chitară

Acustic Live FestivalAcustic Live final BUN mic

În luna octombrie a acestui an, Reghinul este gazda unui eveniment deosebit, menit să scoată în evidenţă cele mai aprige talente din lumea muzicală. Acustic Live Festival este singurul festival concurs din România pentru promovarea chitarei şi a muzicii acustice live indiferent de gen muzical, aflat la prima ediţie. Evenimentul se desfăşoară în perioada 24 – 25 octombrie 2015 la Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu”.
Vor susţine concerte A.G. Weinberger, Maria Gheorghiu, Silvan Stăncel.
Acustic Live Festival reprezintă un eveniment cultural – artistic de promovare a chitarei în special, a muzicii live, a artiștilor compozitori și a creațiilor acestora, a interpreților, cantautori, instrumentiști acompaniatori sau soliști care susțin și practică chitara indiferent de stil sau gen muzical și indiferent de nivelul mediu sau avansat, profesionist sau amator, cunoscut sau necunoscut Marelui Public. Dorim descoperirea și promovarea celor talentați și pasionați de chitară” stă scris în regulamentul festivalului.
Cei care doresc să se înscrie este important să cunoască faptul că nu există limită de vârstă, se poate participa indiferent de stilul muzical abordat și în orice combinație atâta timp cât aceasta include în mod explicit chitara. În formulă solo, indiferent de stilul muzical se va cânta obligatoriu la chitară, dar nu exclusiv, iar în formulă de trupă (minim 2 persoane), se va cânta obligatoriu la o chitară, dar nu exclusiv. În cazul muzicii care conține și text se va cânta exclusiv în limba română, exclusiv live, fără negative, fără înregistrări pe scenă. Concurenților li se asigură cazare, masă plus 100 lei.

Perioada înscrierilor

Înscrierile pentru concurs se fac electronic, începând cu data de 13 august 2015, trimițând la adresa de mail acusticlivefestival@yahoo.com până la data de 13 octombrie 2015 următoarele informații: nume, prenume concurent,  nume de scenă, vârsta, orașul, o poză cat mai artistică în format jpg, numele celor 2 piese înscrise în concurs, numele compozitorului, textierului celor 2 piese înscrise în concurs, 2 piese înregistrate în format mp3 cu o durată de maxim 4 minute fiecare. Calitatea înregistrării nu contează, însă poate influența procesul de selecție.
Se înscriu în concurs două piese dintre care una creație proprie 100 % (muzică & text sau doar muzică dacă este piesă instrumentală), iar cea de-a doua piesă poate să fie preluare (cover) sau tot creație proprie. Pentru înscrieri este nevoie să mai trimiteţi informații de contact cum ar fi telefon, email, rider tehnic (a se specifica timpul necesar pentru probe sunet!). Confirmarea înscrierii se face telefonic sau pe email.

Premiile festivalului

Celui mai bun concurent i se va oferi Trofeul Festivalului în valoare de 4000 de lei plus o chitară marca Hora. Locul doi în urma evaluării este premiul special al juriului “Libris Braşov” de 500 de lei plus o chitară Hora. Premiul pentru cea mai bună prezenţă scenică va primi o chitară Hora.
Puteţi afla mai multe detalii despre organizare, premii şi desfăşurarea concursului accesând regulamentul pe pagina de facebook Acustic Live Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*