CFR anunţă reduceri pentru elevi şi studenţi în vacanţă la mare

CFR Călători a anunţat că oferă, şi în acest sezon estival, tarife reduse cu 25% pe toate trenurile spre şi dinspre mare, pentru „Minigrup 2 – 5”, facilitatea fiind valabilă în toate zilele săptămânii, şi în zilele de vineri şi duminică. În cadrul acestei oferte, tinerii de până la 18 ani beneficiază de 50% reducere faţă de tariful plătit de un adult. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online, se acordă o reducere suplimentară de 5%. CFR Călători a mai anunţat că pasagerii îşi vor putea transporta zilnic şi bicicleta la Constanţa şi retur, în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR. Pasagerii mai au la îndemâna şi alte reduceri importante din tariful de transport pentru destinaţii interne, precum 10% la călătoria dus-întors; între 15% şi 25% la cumpărarea cu anticipaţie; 25% prin Cardul Tren Plus; 35% la tren IR şi de 50% la tren R cu oferta Cartea VSD (vineri, sâmbătă, duminică).
Pentru grupuri de peste 20 de persoane, C.F.R. face reduceri de până la 35%

Puţini români ştiu că Hotărârea de Guvern nr. 309/1996 privind acordarea de reduceri cu 50% ale tarifelor pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval de care beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul particular acreditat, cu modificările şi completările ulterioare, prevede: pentru elevii din învăţământul primar şi secundar, precum şi pentru studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, reducere de 50% din tariful trenurilor Regio, clasa a 2-a, în tot timpul anului calendaristic. Legitimaţiile de călătorie cu 50% reducere la tren regio se eliberează la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de cale ferată pe baza carnetului de elev pentru elevi, respectiv a legitimaţiei de student pentru reducere transport pentru studenţi, vizate la zi pentru anul şcolar / universitar în curs.
Un alt avantaj în această vară pentru călătorii CFR sunt reducerile cuprinse între 15% şi 35% cu «Biletul de weekend» şi între 31% şi 56% reduceri de weekend (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia-Braşov şi retur. Pentru grupuri de peste 20 de persoane, reducerile sunt de până la 35%”, se precizează într-un comunicat de presă al Societăţii de Transport Feroviar de Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*