„Carasul de Aur” câştigat de Cristian Căşvean

DSC_0528-001Jurnal de pescuit

 

Sâmbătă, 15 august pe un lac privat din localitatea Goreni s-a desfăşurat un concurs de pescuit la plută organizat de postul de televiziune Gliga TV, concurs intitulat „Carasul de Aur”. Competiţia s-a organizat după un regulament pe care organizatorii l-au respectat cu stricteţe, deşi s-a pus mai mare accentul pe distracţie, tocmai pentru a nu se crea conflicte între participanţi. 30 de echipe pasionate de pescuit s-au înscris în concurs având parte de o zi cu foarte mult soare, iar cei norocoşi, şi de peşte.

 

Ora 6:00 – Ne trezim cu noaptea-n cap, cum s-ar spune, cu toate că deja ziua şi-a făcut simţită prezenţa, aruncând primele raze de lumină. Pregătim toate cele necesare şi plecăm degrabă către birou. La ora 7:30 este programată plecarea spre lac, iar colegii de la TV mai au încă de încărcat cele necesare în maşini.

 

Ora 6:55 – Aşteptăm să deschidă magazinul pentru pescuit. Nu puteam pleca într-o aventură pescărească fără momeală.

 

0ra 7: 05 – Suntem ajunşi la birou, dar nu înainte de a trece pe la magazin pentru cornuri proaspete şi o cafea fierbinte.

 

Ora 7:30 – Organizatorii se încadrează perfect în programul stabilit şi pleacă către lac alături de o parte din participanţi. Cei care nu au avut cu ce să se deplaseze până la lac, le-a fost asigurat transportul, în timp ce alţii au venit cu maşinile personale.

 

Ora 8:00 – Toată lumea este prezentă la locul „faptei”. Se pregăteşte şedinţa tehnică, se trag la sorţi standurile. Echipele pot fi formate din maxim două persoane, dar se poate pescui cu o singură undiţă la fiecare stand. Participanţilor li s-a adus la cunoştinţă că este luată în considerare doar specia caras.

 

DSC_0523Ora 9:00 – startul primei runde s-a dat după ce fiecare participant şi-a luat în primire standul. Soarele s-a cocoţat deja sus pe ceruri lovind cu putere în participanţi. Unii mai norocoşi au avut parte lângă stand de umbră.

 

Ora 11:00 – Se face strigarea pentru primul cântar. Unii ajung pentru cântărire fericiţi, cu pradă multă în plasă. Pe cei mai puţin norocoşi nu-i trădează tristeţea deoarece au venit la pescuit mai mult pentru relaxare.

 

Ora 11: 15 – După cântărire se face o pauză binemeritată, cei mai mulţi căutând umbra pentru odihnă. Toată lumea se relaxează până aproape de ora amiezii.

 

Ora 12:00 – Participanţii sunt deja în standuri. A avut loc a doua tragere la sorţi pentru schimbarea standurilor. Aşa că, cei care nu au avut fir întins în prima etapă, speră să prindă măcar un peştişor până la finalul zilei în standul nou câştigat.

 

Ora 13:00 – Participanţii se străduiesc să prindă cât mai mult peşte pentru că terminarea concursului se apropie. Pe marginea lacului mai zărim câteun membru de echipă, retras la umbră, cu cartea-n mână, semn că aerul curat îi face bine.

 

Ora 13:55 – „Mai sunt cinci minute” – se aude arbitrul. Cei care au dorit s-au putut întoarce acasă cu captura.

Ora 14:00 – Toată lumea scoate undiţele din apă şi se îndreaptă spre a doua cântărire. Unii vin la punctul de cântărire doar cu undiţele în mână fără captură. Se pare că firul n-a fost întins pentru toată lumea.

 

Ora: 15:00 – Clasamentul s-a dat peste cap faţă de primul cântar. Răsturnare de situaţie.

Se adună cantităţile, se fac calculele şi se trage linie. În cele din urmă câştigătorii sunt desemnaţi.

 

Locul I cu o captură de 4, 320 kg – Căşvean Cristian

Locul II cu o captură de 3,540 kg – echipa Călin Cârstea şi Florin Romanţa

Locul III cu o captură de 2,900 kg – Modoras Jozsi

Cel mai mic peştişor (mai mic decât peştele de pe diplomă) – Virgil Panfile

 

Cristian Căşvean, câştigătorul "Carasul de aur"

Cristian Căşvean, câştigătorul „Carasul de aur”

Pasionat de pescuit de mic copil, reghineanul Cristian Căşvean a reuşit să câştige concursul organizat de Gliga TV. Câştigătorul „Carasul de Aur” s-a calificat la faza naţională de pescuit organizată de AGVPS ce va avea loc la Vârşolţ judeţul Sălaj în perioada 28 – 30 august. „A fost o zi minunată, deşi a fost foarte cald. Toate weekend-urile le petrec pe malul apei, pe bălţi, lacuri. Lacul pe care am pescuit azi este unul tânăr cu perspectivă de peşti mari” a declarat câştigătorul.

Cristian Căşvean s-a prezentat în concurs cu beţe foarte scumpe, în care a investit mulţi bani. „Am avut ghinionul chiar să rup un băţ de 900 de lei” ne-a mărturisit acesta.

Soţia este mereu alături de el când vine vorba de pescuit acceptându-i ieşirile repetate la sfârşit de săptămână. „Acceptă pentru că şi ea este pasionată de pescuit şi ieşim mereu împreună” a adăugat Cristian Căşvean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*