I love my health – un proiect despre frumuseţi interioare și exterioare

ILMH 6 2Odată cu maturitatea, se întâmplă să atingem un moment când dorim să găsim modalități care să ne ajute să ne armonizăm cu noi înșine și cu ceilalți. Să trăiești echilibrat în cadrul familiei și la locul de muncă, să beneficiezi de o viață socială împlinătoare și de un spirit optimist, să fii sănătos și să te simți bine în pielea ta indiferent de circumstanțe, nu sunt aspecte care se întâmplă de la sine. În timp ce pentru unii acestea semnifică o transformare substanțială la nivel de minte, suflet și corp, pentru alții înseamnă doar puțină inspirație și, cu siguranță, disciplină. Indiferent în care dintre aceste două categorii ne încadrăm, JCI Tîrgu-Mureș, prin intermediul proiectelor pe care le implementează, este locul care vine în întâmpinarea dezvoltării noastre.

ILMH 6 1Sub egida ideii fundamentale conform căreia „Prima bogăţie este sănătatea” (R.W.Emerson), proiectul I love my health oferă îndrumări personalizate și răspunsuri oneste într-un mediu în care ajungi să nu te mai întrebi cât e ceasul. Pe parcursul a şase luni, începând cu luna februarie a acestui an, s-au organizat şase ediții ale acestui proiect, evenimente în cadrul cărora s-a colaborat cu nutriționiști, sportivi și psihologi bine ancorați în ceea ce înseamnă arta actuală de a trăi frumos. Vremurile prezente ne dictează să investim în frumusețe și îngrijire, însă, pentru a ajunge să ne identificăm cu acest deziderat, este necesar să ne creăm o stare de spirit pozitivă, să abordăm o dietă chibzuită, să nu neglijăm orele minime de somn și să ne împrietenim cu sportul, ferindu-ne, în același timp, de excese de orice fel.

ILMH 6Joi, 30 iulie 2015, în răstimpul câtorva ceasuri, Hotelul Continental din Tîrgu Mureș a găzduit ultima întâlnire în care au fost abordate aspectele de mai sus, atenția fiind axată, de această dată, pe obiceiurile sănătoase! Speakeri precum Liana Conțiu – nutriționist dietetician, Ruxanda Radu – psiholog și terapeut bowen și Daniel Pavel – personal trainer, împreună cu entuziasta echipa JCI Tîrgu-Mureș au conturat, împreună cu participanții, un demers în care obiceiurile favorabile unui stil de viață echilibrat sunt abordate zi de zi. Participanții au relatat problemele cu care se confruntă și, în funcție de programul fiecăruia și de felul lor de a fi, specialiștii au încercat să răspundă la întrebări importante, au oferit sfaturi practice și au inspirat prin expunerea propriilor experințe. Dincolo de discuții, a avut loc o tombolă cu premii care i-au luat prin surprindere pe cei mai norocoși și pauze cu delicii culinare sănătoase pregătite din drag și ca la carte de către invitați pentru cei prezenți.

Pentru a susține progresul personal atins de către cei înscriși, evenimentele JCI Tîrgu-Mureș vor continua în perioada următoare, păstrând același spirit al împărtășirii emoțiilor și informațiilor folositoare între oameni totali și frumoși.

Lidia LASZLO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*