Kastamonu a cerut revocarea unei Hotărâri a Consiliului Local Reghin

Nagy Andras (foto: arhivă?Consilierii locali reghineni s-au întrunit în şedinţa ordinară joi, 30 iulie 2015, unde la punctul diverse, au primit o plângere prealabilă din partea investitorului SC Kastamonu România SA prin care solicită Consiliului Local Reghin revocarea în integralitate a HCL 54 din 22 aprilie 2015 privind protejarea mediului înconjurător, a sănătăţii populaţiei şi a biodiversităţii din Reghin.

„Acest proiect a fost votat prin Hotărâre de Consiliu Local. Nu ştiu dacă mai era necesar să mai fim întrebaţi odată dacă vrem sau nu vrem….să ce? Să renunţăm la ceea ce am votat odată? Am fi fost caraghioşi!” a declarat în cadrul şedinţei, consilierul Viorel Ţongea.

Totodată, consilierul Nagy Andras a declarat faptul că „Hotărârea privind protejarea mediului înconjurător, a sănătăţii populaţiei şi a biodiversităţii, aprobată de noi nu are nicio legătură cu această plângere prealabilă. Solicit să purtaţi corespondenţă cu corpul de control al Prefecturii, să se exprime cât mai repede asupra legalităţii acestei hotărâri”.

11393353_562398903900687_3589392058237977072_oDe aceaşi părere s-au arătat a fi şi PNL şi TNL Reghin, care au emis în acest sens un comunicat de presă în care se menţionează faptul că „Acest şantaj trebuie să înceteze de îndată, presiunile la care sunt supuse autorităţiile locale din Reghin, în speţă Executivul Primăriei şi Consiliul Local, sunt innadmisibile. Nu putem permite niciunui investitor, indiferent de importanţa, mărimea sau tradiţia lui, să folosească aceste pârghii pentru a-şi îndeplini scopurile. Hotărârea de Consiliul Local în speţă, nu face referire la SC Kastamonu România SA, fiind o hotărâre pentru protejarea viitorului municipiului Reghin. De aceea, cer ferm încetarea oricărei presiuni din partea investitorului asupra autorităţilor locale, şi respectarea legilor şi a Hotărârilor de Consiliul Local în vigoare” a declarat deputatul Cristian Chirteş.

Secretarul municipiului Reghin, Mirela Rădoi, a adus la cunoştinţă în cadrul şedinţei, faptul că „Societatea Kastamonu a înaintat acţiune în instanţă împotriva Primăriei Reghin şi al primarului municipiului Reghin cu privire la refuzul nostru de a elibera autorizaţie de construire pentru fabrica de clei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*