Tabără de pictură pentru copii marca Ars Maris

DSC_2429Prima ediţie a Taberei de Pictură pentru copii desfăşurată la Colegiul Silvic Gurghiu a fost organizată de Asociaţia Culturală Ars Maris în parteneriat cu Primăriile Gurghiu, Solovăstru, Suseni, Breaza, oraşul Ungheni şi Consiliul Judeţean Mureş.

S-au înscris 12 copii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani veniţi din zona Reghinului, din comune precum Breaza, Suseni, Solovăstru şi oraşul Ungheni. Pentru anul viitor se doreşte ca această tabără să se transforme într-una cu prezenţă internaţională.

„Ne-am gândit să trecem oarecum la un aşa-zis Ars Maris Junior pentru a stimula copiii şi a le trezi interesul pentru artă. Mulţi dintre ei şi-au dezvoltat foarte mult tehnica de pictură, mulţi n-au mai pictat până acum pe pânză. Fiecare a fost un liber arbitru, alegându-şi singuri toate lucrările pe care le-au dezvoltat. Fiecare lucrare spune o poveste. Cred că am făcut un lucru bun prin iniţierea acestei tabere pentru că dacă dintre ei unul urmează o carieră în domeniul artelor plastice, pentru noi este o realizare” a declarat Nistor Oprea.

Din acest motiv s-a apelat la sprijinul artistului Simion Moldovan, al artistului Giurgiu Horea şi al studentei Ana Nechifor care le-au prezentat tinerilor artişti ceea ce înseamnă arta şi ce înseamnă a face carieră în arta plastică. Prezent în tabără a fost şi scriitorul Radu Ţuculescu, care a declarat că în urma acestei tabere va prinde viaţă un nou catalog Ars Maris, de această dată Junior, cu şi despre momente din cadrul taberei.

Tinerii artişti au avut de ales între două teme, „La bunici” unde să scoată în evidenţă obiceiurile, natura, generaţiile şi tema „Planeta Fericirii” unde să pună pe tapet imaginaţia şi fantezia.

Şi-au etalat creaţiile într-o expoziţie

DSC_2442

Tinerii s-au arătat a fi foarte receptivi la tot ce a fost în jurul lor, dovedind că au veleităţi artistice. Prezenţa în tabără nu a adus doar distracţie, ci le-au fost oferite şi câteva posibilităţi de relaxare şi un cadru natural minunat.

Închiderea taberei a fost marcată printr-un eveniment festiv, desfăşurat la Colegiul Silvic Gurghiu, unde cei prezenţi au putut admira creaţiile micilor artişti expuse în sala internatului. Prezenţi au fost primarii comunelor partenere, care s-au dovedit a fi foarte încântaţi de creaţiile tinerilor artişti din comuna lor. Deasemenea, nu au lipsit sponsorii, dar nici oficialităţi ale judeţului precum deputatul Cristian Chirteş. În cadrul acestui eveniment, fiecare elev participant în tabără a primit diplomă şi a fost recompensat cu premii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*