Raportul Poliţiei Reghin în primele şase luni de activitate

Vasile Oltean este comandantul Politiei Reghin din 15   martie 2008Zilele trecute Comandantul Poliţiei Reghin, comisar şef Vasile Oltean a prezentat pentru „Glasul Văilor” o analiză a activităţii desfăşurate în primele şase luni ale anului 2015 a Poliţiei Municipiului Reghin. Analizele şi statisticile realizate până acum cu privire la activitatea Poliţiei reghinene pe acest an, arată faptul că se înregistrează scăderi semnificative pe linia infracţiunilor sesizate, respectiv contra vieţii, integrităţii corporale, dar şi a tâlhăriilor. În primul semestru, comparativ cu 2014, infracţionalitatea sesizată a înregistrat o scădere cu 23,5 %, numărul total al infracţiunilor fiind de 524 în primele şase luni ale anului în curs, adică cu 162 mai puţine decât anul precedent. „Îmbucurător este faptul că au scăzut şi în cadrul infracţionalităţii totale şi numărul infracţiunilor de natură judiciară cu 86 de fapte, care înseamnă în procente o scădere de 16,9%. După cum a mai arătat şi cu alte prilejuri, principalul gen de infracţiuni cu care se confruntă Poliţia în general dar şi Poliţia reghineană, sunt infracţiunile de furt. În această perioadă infracţiunea de furt prezintă un trend descendent faţă de perioada similară a anului precedent, înregistrând un minus de 27,3%. Numeric în 6 luni am înregistrat 252 de infracţiuni faţă de 347, în primele 6 luni din 2014” a explicat comandantul Vasile Oltean. Acesta a mai precizat faptul că, din păcate, există şi o creştere la furturile din locuinţe sau aflate în construcţie în această perioadă. „Pe raza municipiului Reghin avem foarte multe imobile nelocuite a căror proprietari sunt plecaţi la muncă în străinătate ori a căror proprietari au decedat şi urmaşii lor au domicilii în alte localităţi, şi au casele scoase la vânzare”.

 

Au scăzut tâlhăriile şi infracţionalitatea stradală la Reghin

 

În perioada analizată statisticile arată că şi infracţiunile de tâlhărie se prezintă pe un trend descendent la Reghin, înregistrând o scădere cu un procent de 60% comparativ cu anul 2014. Un fapt îmbucurător având în vedere că tâlhăria este una dintre cele mai grave infracţiuni cu care se confruntă Poliţia din România. Scăderi au înregistrat poliţiştii reghineni şi la infracţionalitatea stradală cu un procent de aproape 30%, ceea ce demonstrează că în acest an forţele de ordine locale au fost mai vizibile în teren şi au avut o prezenţă activă de natură de a descuraja infractorii în a comite diferite infracţiuni. „Dacă este să ne referim la reducerea riscului rutier, una dintre priorităţile Poliţiei, pot să precizez faptul că în această perioadă Biroul Rutier Reghin, înregistrează un succes aproape pe toate liniile în sensul că au scăzut numărul accidentelor rutiere grave, a scăzut numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere şi a scăzut numărul persoanelor accidentate grav în cadrul accidentelor grave de circulaţie” a mai adăugat Vasile Oltean. O remarcă demnă de consemnat este că în primele 6 luni nu s-a înregistrat nici o persoană decedată pe raza municipiului Reghin în accidente rutiere, o constantă a ultimilor 4-5 ani. S-au înregistrat în schimb două decesuri în accidente rutiere grave petrecute în mediul rural, însă chiar şi indicatorii negativi au înregistrat scăderi, precizează şeful Poliţiei.

 

Poliţiştii rutieri au constatat 4294 de fapte contravenţionale şi 42 de fapte penale în primele şase luni ale anului

 

Din raportul de activitate al Poliţiei Reghin reise că au crescut constatările în activitatea de combatere a infracţionalităţii, prin organizarea de acţiuni şi constatarea de fapte penale şi contravenţionale. În cadrul acţiunilor în primele 6 luni lucrătorii Biroului Rutier au constatat 42 de fapte penale, dintre acestea, 17 fiind fapte de conducere auto neînmatriculat, 9 infracţiuni de conducere a autoturismului de către persoane care nu posedau permis de conducere, posedau permis necorespunzător categoriei din care făcea parte autovehicolul sau cu permis de conducere suspendat, 14 infracţiuni de conducere a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolui etc. În aceiaşi perioadă analizată, lucrătorii Biroului Rutier Reghin au constatat 4294 de fapte contravenţionale, fapte pentru care s-au aplicat sancţiuni constând în amenzi şi avertismente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*