Lunca Bradului a preparat cea mai bună tocăniţă la Festivalul Văii Mureşului

DSC_2650Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Văii Mureşului a găzduit şi concursul gastronomic, devenit deja tradiţie la acest eveniment, concurs premiat de Gliga TV constând într-un viţel. Deşi în acest an s-au înscris în concurs doar trei comune (Răstoliţa, Suseni şi Lunca Bradului) competiţia s-a dovedit a fi una cu adevărat strânsă, bucătarii adăugând în tocăniţă îngrediente secrete. Tocăniţa tradiţională de miel pe care participanţii au avut-o de gătit, a bucurat papilele gustative ale juriului format din trei membrii: Crina Laszlo, director marketing, Ioan Ţeugea şi Dezsi Zsolt bucătari de meserie.

Concursul s-a transformat într-o adevărată competiţie culinară, stârnind atât critici cât şi aprecieri asemeni marilor concursuri de profil. „Am căutat la acest concurs în primul rând gustul, prezentarea preparatului. Ca la orice concurs sunt şi conflicte, păreri, dar acestea trebuie să fie constructive. Toată lumea s-a prezentat onorabil şi din privinţa mea toţi au fost câştigători” a declarat Ioan Ţeugea, membru al juriului, bucătar vestit.

La festivitatea de premiere, fiecare comună a fost reprezentată pe scenă de bucătar şi de primar care au aşteptat cu sufletul la gură ca juriul să delibereze şi să decidă în posesia cui va intra Mureşel, viţelul pus la bătaie ca premiu de Gliga TV.

Concursul gastronomic al acestei ediţii a fost câştigat de echipa comunei Lunca Bradului cu o tocană de miel tradiţională, preparată de Fola Pavel, brigadier în cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului, ajutat de consilierul local Croitoru Mihail şi Petru Vultur, primarul comunei. „Carnea din care a fost preparată tocana provenea de la miei de calitate superioară de la stâna mea personală. În ceea ce priveşte secretele preparării nu vă pot divulga decât unul singur, carnea de miel nu se spală. Am câştigat concursul şi trofeul care a constat într-un viţel pe care deja l-am dus la o stână să îl alăptăm pentru a-l pune pe picioare” a declarat amuzat primarul Petru Vultur.

Codruţa ROMANŢA

şi Robert MATEI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*