În lumea Leoni, ne conduce talentul!

OvidiuGROVU-PromptGMC_LEONI_Director_12Divizia de cablaje auto din Bistrița a firmei germane LEONI, firmă care va aniversa 100 de ani de la înființare în 2017, este dovada că românii pot construi povești de succes oriunde în România, pot fi serioși, muncitori, responsabili și respectați.

 

LEONI ca şi companie a fost oficial lansată în 1917, prin urmare, în 2017 vom sărbători 100 de ani de la înfiinţarea ei.

Dincolo de toate, istoria LEONI a început cu mult timp în urmă, în Evul Mediu, atunci când procesul de trefilare a firelor de aur şi de argint a fost descoperit în Franţa. Fiind folosite pentru hainele nobilimii în Lion, ulterior firele cu pricina au primit numele de fire lioneze.

Patentul acesta de trefilare a fost adus în Germania, iar de la firele lioneze s-a desprins şi numele de LEONI. Firma este nemţească 100% chiar dacă numele de LEONI tinde să aibă rezonanţă italiană.

La nivelul grupului sunt două mari divizii, cea de cablaje auto şi cea de cabluri conductori pentru industria medicală.

Noi facem parte din divizia de cablaje auto, fiind împărţiţi în business grupuri. Producem şi livrăm în Europa pentru Volvo, Mercedes, Scania sau pentru utilaje agricole. Totodată, producem şi pentru utilaje din construcţii.

Ca şi acoperire geografică suntem prezenţi la nivel global, pe continentul american: în SUA unde deţinem un centru de dezvoltare, în Mexic, Brazilia, Paraguay şi suntem în căutare de alte pieţe, în Europa: în Portuglia, Slovacia, Ucraina, Rusia, România, Serbia şi cu centre de dezvoltare în Germania, Anglia, Franţa, Italia, în Africa de Nord: Maroc, Tunisia, Egipt, în Asia: China, Coreea de Sud, India, cu centrul de dezvoltare în Japonia.

La nivel european ne clasăm pe primul loc în domeniul de activitate vizat, iar la nivel mondial suntem pe locul IV. Prognozele ne arată o creştere de aproximativ 30-40% din perspectivă mondială şi chiar şi aici, în Bistriţa, creşterea de volum şi de business va fi undeva peste 40%.

De ce România în lumea Leoni? Este cunoscut faptul că România a fost întotdeauna un furnizor de talente profesionale în diverse domenii. Români talentați, profesioniști, apreciați au ajuns în pole position în multe companii de renume.

În compania Leoni, povești de succes în plan meritoriu sunt nenumărate, aspect care ne onorează.

Strategia companiei orientată spre client, cultura noastră organizațională, know-how-ul și oamenii sunt cheia succesului Leoni.

Operăm la standarde de excelență, am cultivat o forță de muncă specializată, profesionistă care este pilonul nostru de dezvoltare continuă, lucrăm la planurile noastre de viitor, evoluție, viziune pe termen lung, extindere și ne menținem ca parteneri fideli care onorează expectanțele clienților.

În România LEONI are trei fabrici: în Bistriţa, Arad şi Piteşti, cu un total de aproximativ 12000 de angajaţi, dintre care 5500 aici, în Bistriţa.

În anul 2002 a fost înfiinţată entitatea legală din Bistriţa, clădirea este greenfield, a fost construită de la zero, cu sprijinul autorităţilor locale. Acum, dată fiind extinderea, ajungem la 45000m² amprentă la sol.

Principalii noștri clienți sunt Mercedes, BMW şi Rolls-Royce. Suntem mândri de a fi furnizori pentru asemenea brand-uri.

În urma extinderii, avem prognozată o creştere între 40-50% în următorii 2 ani, asta însemnând o cifră de afaceri de peste 300 milioane de euro. Leoni Bistriţa produce aproximativ 10% din nivelul vânzărilor la nivel de divizie de câţiva ani buni.

Partea de pregătire a producţiei este una foarte laborioasă. Oamenii sunt pilonul cheie. Personalul beneficiază de un training dezvoltat, iar în perioada de asimilare a cunoștințelor, le acordăm o atenţie deosebită,astfel încât integrarea în cadrul echipei să fie cât mai rapidă. Este o politică a companiei win-win, acordăm atenţie oamenilor, investim în ei, ceea ce ne asigură cantitativ şi calitativ procesul de producție.

Astăzi, echipa de management locală este formată 100% din personal local, din Bistrița.

Împreună cu echipa mea am ales ca lumea Leoni construită de noi, aici, la Bistrița, să fie o lume talentată care să reprezinte un partener cheie și un furnizor credibil, posesor de idei și soluții care aduc plus valoare în tehnologia creată de noi.

Leoni Bistrița a devenit fabrica anului în 2010 prin prisma competenței, viziunii și pasiunii pe care toți cei care lucrează în această companie le-au oferit în dezvoltarea conceptului nostru de lucru.

Suntem un centru de competențe și managementul nostru are ca profil și obiective rețeta „doi pași înainte” și „un as în mânecă”. Talentul uman este unul dintre atuurile care conduc business-ul nostru pe autostrada succesului.

Hai în echipa noastră!

 

Marius Cotor, director LEONI Bistriţa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*