Festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular “Mureș dorurile tale…”

DSC_2303S-au căutat vocile cele mai frumoase pentru concursul “Mureș dorurile tale…”. Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului-concurs de interpretare a cântecului popular “Mureș dorurile tale…”. Este vorba despre o manifestare culturală ce își propune să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseții costumului popular din diferite zone etnografice ale județului Mureș.

Înscrierile s-au făcut până în data de 17 iulie 2015 pe baza fișei de înscriere, preselecția având loc vineri, 17 iulie 2015 la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” de la ora 10.00. Anunțarea candidaților admiși în concurs a fost în aceaşi zi după deliberarea juriului. Concursul se va desfășura în data de 22 octombrie 2015, de la ora 17.00 la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”. Concursul este deschis interpreților amatori de muzică populară din județel Mureș, având vârsta cuprinsă între 16-25 ani.

“Ne aflăm în faza preliminară pentru că este momentul în care se fac preselecţia şi selecţia concurenţilor. Sperăm să găsim vreo 15 concurenţi foarte buni din această zonă în care să ne punem speranţele că vor deveni tineri interpreţi. Fiecare din cei înscrişi crede în el şi speră că poate deveni un tânăr interpret. Mă bucur că aceşti tineri au curajul să participe la un concurs. Observ în ultima vreme că mulţi dintre cei care ajung astăzi pe scenă ocolesc oarecum faza aceasta a concursului. Din acest motiv mă bucur că există concursuri care dau o prestanţă tânărului cântăreţ” a declarat Mihai Naşca, membru în juriu.

Un cântec doinit şi unul cântat, asta au prezentat concurenţii prezenţi la preselecţie. “Nu poţi să te numeşti interpret ori nu poţi să îţi dai seama de adevăratele calităţi dacă nu asculţi şi o doină unde efortul vocal este mult mai mare şi unde poţi să îţi dai seama dacă tânărul are sau nu capacitatea să facă faţă probei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*