Capricii culinare şi senzaţii tari la Zilele municipiului Reghin

 

Reghinenii sunt aşteptaţi să petreacă timp de trei zile la Zilele Reghinene. Zilele municipiului au loc în perioada 10,11,12 iulie, perioadă în care distracţia va fi la ordinea zilei, iar bucatele pe alese.

,,Glasul Văilor” a încercat să afle cum se vor putea distra reghinenii la ediţia a XIV-a din 2015 a „Zilelor Reghinene”, cu ce se vor putea delecta locuitorii municipiului timp de trei zile la standurile comercianţilor şi în parcul de distracţie pentru copii.

Mâncăruri delicioase, să te lingi pe degete, mititei şi hamsi la grătar, ceafă de porc, cârnaţ cu şuncă, clătite uriaşe, gogoşi greceşti şi salam de biscuiţi sunt doar câteva din preparatele culinare pe care le puteţi savura în aceste zile în centrul Reghinului.

 

Senzaţii tari pe sky lift, carusel şi electro-scutere tamponabile

 

Părinţii cu copiii între 4 şi 10 ani şi 5 şi 14 ani pot opta pentru a-şi însoţi odraslele să îşi consume adrenalina în parcul de distracţie amenajat în zona sediului Poştal, unde se pot distra pe trenuleţ, carusel ori să conducă electroscutere tamponabile pentru un bilet în valoare de 5 lei de persoană.

Dacă optează pentru Bancheta Rotativă – Frestyle”(20 de rotaţii) şi Sky Lift Twister biletele sunt de 8 lei de persoană pentru 3 minute de senzaţii tari. Bărbaţii cu condiţie fizică de fier care vor să îşi verifice rezitenţa o pot face la aparatul de trapez, unde un bilet costă 10 lei. Aici, cei care pot rezista să stea suspendaţi cu ambele mâini timp de 2 minute pot câştiga suma de 100 de lei. Pentru tinerii pasionaţi de acrobaţii aeriene există Trambulina Super Bungee, noua fiţă din parcurile de distracţii din toată lumea unde biletul este 10 lei pentru o tură. Toate aparatele sunt disponibile timp de trei zile între orele 10.00 şi 24.00 şi 18-24.00.

 

 

Gogoşi greceşti, salam de biscuiţi şi halviţă

La ,,Zilele Reghinene” gurmanzii vor putea degusta Şhaorma la farfurie la 14 lei, şhaorma lipie mare 13 lei, şhaorma lipie mică 9 lei, kebab chiflă 10 lei, hamburger 5 lei, hamburger cu şniţel de pui 7 lei, piept de pui 12 lei, chessbuger 6 lei, HotDog 5 lei, cartofi prăjiţi 3 lei porţia, mici 2,5 lei bucata, aripi de pui 2,50 lei, ceafă de porc 12 lei, cârnaţ cu şuncă 6 lei şi hamsi. Nu va lipsi de la „târg” nici tadiţionalul Kurtos Kalacs secuiesc care se vinde la 10 lei (400 de gr.) şi la 5 lei ( 200 de gr.), cu nucă, zahăr, cocos, scorţişoară şi cacaoo la alegere după preferinţe.

Clătite uriaşe cu vişine, căpşuni, caise, fructe de pădure, la 6 lei şi clătitele cu ciocolată la 7 lei sunt alte preparate în materie de dulciuri. Ciocolată de casă de Maramureş cu alune, simplă ori cu stafide la 5 lei bucata sau jeleuri.

Gogoşile greceşti sunt în premieră la Reghin unde puteţi cumpăra porţii la 5 şi la 8 lei. Preţul la salamul de biscuiţi este de 30 de lei, halva de casă 30 de lei, şi chiar halviţă la 5 lei adusă din Prahova.

De la ,,Zilele Reghinene” nu va lipsi nici în acest an porumbul, la mare căutare în alţi ani, care va putea fi cumpărat la 3 lei fiert şi la 5 lei cel copt. Pentru cei care vor dori să savureze o îngheţată de calitate există 5 sortimente disponibile: vanilie, ciocolată, căpşuni, prune şi pepene galben, la 2,5 lei/100 de gr, iar vata de zahăr la 3 lei bucata.

Berea la doză (0.5 l) – 5 lei, suc (0,5 l), suc la doză (0,33 l) – 3 lei, ciocolată caldă şi capucino (100 ml) la 1,5 lei şi nu în ultimul rând suc granita cu figurine 3D la pahar cu preţuri cuprinse între 2 şi 7 lei.

Robert Matei

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*