Reghinul pion important în dezvoltarea regională

Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu-Mureş a fost prezent la Reghin unde a prezentat în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local posibilitatea unei colaborări la un important proiect de infrastructură feroviară care va face legătura între Reghin şi Tîrgu-Mureş. Este vorba despre un proiect regional, unde toate unităţile administrative să fie implicate pentru accesarea unor fonduri pentru implementarea unei reţele feroviare noi, moderne, care să deservească nevoile localnicilor.

Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu-Mureş„Sunt absolut convins că Reghinul va fi alături de acest proiect mare pentru că ne afecteză în egală măsură. Vor veni fondurile mari, cele regionale şi dacă arătăm că satisfacem un areal foarte mare, avem toate şansele să ne calificăm. Dacă ne ducem doar pe oportunităţi locale suntem înafara proiectelor. Din acest motiv este şi dorinţa noastră pentru ca şi Reghinului să-i meargă bine, pentru că acest municipiu ne poate ajuta şi pe noi în a dezvolta tot Tg. Mureşul. Nu există un termen pentru depunerea acestor proiecte, dar există o concurenţă foarte mare. Sunt convins, la cum cunosc eu România, că vor fi unii care foarte repede se trezesc de acolo din sudul ţării la a depune tot felul de proiecte” a declarat primarul municipiului Tîrgu-Mureş, Dorin Florea.

Acest proiect este foarte important, după cum susţine Dorin Florea, primarul Tîrgu-Mureşului, pentru că va scoate din izolare Reghinul şi Tîrgu-Mureşul spre marile noduri de transport feroviar, aeroportuar şi rutier.

„Este o propunere care trebuie luată în considerare, dar noi avem întotdeauna o reţinere când vine vorba despre asocieri pentru că aşa am pierdut apa. O legătură directă între Reghin şi Tîrgu-Mureş, printr-un nod în transportul feroviar este binevenită. Dacă putem accesa fonduri şi greutatea financiară nu cade asupra bugetului local suntem deschişi la orice colaborare şi este binevenită din partea noastră. Dacă se respectă dreptul nostru de vot şi o să fim trataţi egali ca şi Tîrgu-Mureşul suntem deschişi, dar repet, trebuie să fim foarte atenţi la modul de asociere şi accesare de fonduri” a declarat după şedinţa de Consiliu Local, Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

DSC_1825

Conform specialiştilor, viitorul transportului în comun din Europa vor fi trenurile de mare viteză în următorii 30 de ani, constituind principala atracţie. „Tîrgu-Mureşul ca şi Reghinul este izolat din acest punct de vedere. În sensul acesta putem demara un proiect Reghin – Tîrgu-Mureş – Ungheni Gară – Războieni în care dacă noi introducem acest proiect, Reghinul poate capacita orice cale rutieră sau feroviară, descărcând două – trei judeţe, iar noi îl transportăm în cinci minute în aerogară” a menţionat Dorin Florea, în faţa consilierilor locali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*