Reghinenii sunt aşteptaţi să doneze sânge

11713326_1158279660864869_3317368_o„Sângele donat salvează vieţi. Poţi fi şi tu un salvator. Donează sânge !” acesta este sloganul campaniei de donare iniţiat de Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Tîrgu Mureş, ce va poposi în această lună şi la Reghin. Cu sprijinul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” şi al Primăriei municipiului Reghin, va fi pus la dispoziţia reghinenilor şi nu numai, un centru de donare mobil unde aceştia pot salva vieţi prin fapta lor.

Campania se va desfăşura în datele de 9 şi 23 iulie, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Reghin, unde donatorii sunt aşteptaţi între orele 8:00 şi 12:00 pentru a demonstra că fiecare picătură de sânge înseamnă o viaţă salvată.

Facilităţile sunt aceleaşi ca la orice donare de sânge, donatorii vor primi bonuri valorice, o zi liberă, iar pe lângă beneficiile materiale, donarea de sânge este un câştig şi pentru organism, crescând imunitatea şi reducând cu 30 % riscul unui accident vascular.

Donatorilor li se vor realiza setul de analize necesare pentru donare, iar cei care nu suferă de boli cronice trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta între 18 şi 60 de ani, femeile să aibă greutatea între 50 şi 100 de kg, iar bărbaţii între 60 şi 110 kg, să nu fie anemici, să nu fi consumat alcool cu cel puţin 24 de ore înainte şi să nu fi avut interventii stomatologice sau chirurgicale în ultimele 6 luni. Femeile care sunt însărcinate, alăptează sau sunt în perioada menstruală, nu au voie să doneze.

 

Dora PATRON

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*