Reghinenii s-ar putea bucura în curând de Cinema 3D

32 de proiecte de hotărâre la care s-au adăugat încă două au avut pe masă consilierii locali reghineni la şedinţa ordinară a Consiliului Local, ce s-a desfăşurat luni 29 iunie.

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup este aşteptată la Compania Naţională de Investiţii pentru susţinerea proiectului ce vizează Cinematograful din Reghin. Paşii următori sunt scrierea proiectului tehnic şi dacă se aprobă, urmează semnarea contractului de finanţare la Ministerul Dezvoltării. „Sunt atât de fericită că vom avea cinematograf în Reghin încât nu am putut decât să reacţionez ostil în faţa răutăţilor produse astăzi în şedinţă. Toată lumea îşi doreşte să avem cinematograf în oraş. Important este ca investiţia să se realizeze, nu ceea ce scrie pe uşă. Dacă totul merge bine şi se semnează contractul, într-un an trebuie făcută şi lucrarea. Sperăm să trecem de comisia de la CNI” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

 

Reparaţii necesare la instalaţiile de apă potabilă la Spitalul Municipal

Printre punctele de pe ordinea de zi a fost şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale la instalaţiile exterioare de apă potabilă pentru asigurarea rezervei de apă la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” faza S.F. – reactualizare. Concret, din cauza faptului că instalaţia exterioară din incinta spitalului este în stare de degradare avansată, conductele sunt colmatate cu rugină şi depuneri de piatră, fiind necesară reabilitarea instalaţiei exterioare de apă din incinta spitalului. Mai mult, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii din anul 2006 se cere o asigurare continuă a necesarului de apă şi se impune ca spitalele să fie dotate cu rezervoare de acumulare astfel încât să asigure o rezervă de consum pentru 1 – 3 zile. Pe lângă aceasta este nevoie şi de o rezervă de apă în caz de incendiu care să permită funcţionarea hidranţilor. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali, astfel că se pot solicita fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru realizarea acestui proiect.

 

Bani pentru Festivaluri

Pe ordinea de zi s-au aflat şi proiectele de hotărâre ce au vizat alocarea de bani din bugetul local pentru Festivalul Văii Mureşului şi Festivalul Văii Gurghiului, reprezentând contribuţia în calitate de partener în cadrul acestor festivaluri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*