MIHAI BADIU – NOUL PREŞEDINTE ROTARY CLUB REGHIN

rotarieniÎn data 4 iulie, începând cu ora 17.00 la „Pensiunea Ovidiu şi Paula” situată la poalele Munţilor Gurghiu, pe platoul Fâncel al comunei Ibăneşti s-a desfăşurat ceremonia de predare a colanului de preşedinte al clubului Rotary Reghin. Mihai Badiu a preluat de la Ovidiu Ilisan, mandatul de preşedinte pentru anul rotarian 2015-2016 a cărui deviză este „Fii un dar pentru comunitate!”.

Mihai Badiu este de profesie inginer, are 35 de ani, lucrează de 13 ani în sistemul bancar şi din aprilie 2006 deţine funcţia de manager al sucursalei OTP Bank Reghin. La eveniment a participat şi Silviu Puni, asistent Guvernator al Districtului 2241 România – Republica Moldova, care a transmis mesajul de felicitare al guvernatorului Daniel Tănase, pentru comitetul Clubului Rotary Reghin pentru anul 2014-2015 şi pentru alegerea noului preşedinte. În prezenţa acestuia şi a celorlalţi oficiali, Eda Gliga Baubec, preşedinte al Rotary Club Maris Tîrgu-Mureş, Cristian Tălmăcean, preşedinte Rotary Club Tîrgu-Mureş şi Violeta Oltean, preşedintele Clubului Rotary Club Maris Tîrgu-Mureş în mandatul 2014 – 2015, Ovidiu Ilisan şi-a prezentat raportul de activitate şi acţiunile derulate de clubul Rotary Reghin, ajuns în al treilea an de rezidenţiat.

DSC_0039Înainte de predarea mandatului noului preşedinte, Ovidiu Ilisan a oferit în semn de preţuire o diplomă de excelenţă pentru Mircea Oltean, fondatorul Rotary Reghin (care a deţinut funcţia de preşedinte în anul rotarian 2012-2013) şi o diplomă de excelenţă pentru soţia acestuia Violeta Oltean, căreia în data de 3 iulie i s-a oferit din partea guvernatorului Mircea Solovăstru, distincţia Paul Harris Fellow cu trei rubine, cea mai importantă distincţie acordată în acest moment de către Rotary Club Internaţional, şi în premieră pentru Districtul Rotary 2241 România şi Republica Moldova, distincţia Major Donor – nivel 2. După primirea însemnelor, noul preşedinte al Rotary Club Reghin, Mihai Badiu a declarat emoţionat „Mă simt onorat de girul pe care l-aţi dat voi, colegii mei, atunci când aţi votat pentru continuitatea mandatului 2015-2016, să fie dus mai departe prin persoana mea. Mulţumesc tuturor colegilor care au fost prezenţi în anul acesta rotarian şi care ştiu că vor fi alături de mine în anul următor. Vă promit că vom continua proiectele începute de foştii preşedinţi ai Cubului Rotary Reghin dar vom avea şi proiecte noi de atragere de fonduri pentru a susţine proiectele care s-au dovedit că au fost de succes şi că voi încerca să fiu mai mult decât un altfel de preşedinte,,.

În discursul său Mihai Badiu şi-a prezentat şi o parte din echipa alături de care va lucra în anul rotarian 2015- 2016, menţionând că noul secretar al clubului este Sorin Macarie administratorul tipografiei „Printotal”, purtător de cuvânt Ovidiu Ilisan, în timp ce trezorier a rămas Adela Oleleu care deţine aceiaşi funcţie de la chartarea clubului.

Rotary Club Reghin face recrutări de noi membrii în 2015-2016

DSC_0040

 

„Evenimentul de astăzi se încadrează în disciplina Rotary, respectă principiul rotaţiei de a alege în fiecare an un preşedinte nou fără posibilitatea de realegere. Clubul Rotary din Reghin a luat fiinţă în 26-27 octombrie 2012 când am început o serie de proiecte în spirit de prietenie pentru comunitate care cu satisfacţie vă spun astăzi, că au continuitate şi sper să continue şi în viitor. Există unitate în Rotary Reghin pentru că toţi sunt implicaţi în viaţa clubului sub generoasa deviză „Să servim mai presus de noi înşine”. Promovează prietenia, cinstea, corectitudinea, respectă regula nonprivilegiatului, adică în Rotary nimeni nu este favorizat” a declarat fondatorul clubului, Mircea Oltean. Silviu Puni, asistent guvernator al Districtului 2241 şi fost preşedinte Rotary Club Tîrgu-Mureş, premiat cu distincţia Paul Harris, a declarat la finalul ceremoniei de predare a colanului pentru „Glasul Văilor” : „Am auzit numai lucruri frumoase despre membrii acestui club, despre fondatorul Rotary Reghin şi despre activităţile dumneavoastră în raport cu alte cluburi. Mă bucur pentru noul mandat de preşedinte al prietenului nostru Mihai Badiu şi îi urez succes. Clubul Rotary Reghin este unic pentru că în anul fondării, prin membrii săi, au reuşit să ajungă la maturitate în acelaşi an şi mă refer aici prin proiectele care le-au implementat”.

DSC_0052Clubul din Reghin însumează, în prezent 19 membri activi şi a avut 32 la evenimentul de chartare. Dat fiind faptul că timp de trei ani nu au făcut recrutări de noi membrii, în cursul acestui an Rotary Reghin va începe o campanie de recrutare, a mărturisit Mircea Oltean, fondatorul Clubului Rotary Reghin. „Vom coopta membrii noi în clubul nostru, care vor fi alesi pe criteriul profesionalismului, al calităţii morale din viaţa socială, de familie şi afaceri” a concluzionat Mircea Oltean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*