Hala Agroalimentară din Reghin aproape de finanţare

DCIM115GOPROŞedinţa extraordinară de la începutul lunii iulie a adunat consilierii locali în sala de şedinţe pentru a vota cele trei proiecte de hotărâre. Primul proiect de hotărâre a vizat rectificarea bugetului general al Primăriei municipiului Reghin pe anul 2015, urmat de proiectul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice în vedera închirierii unor suprafeţe de teren în Parcul Tineretului din municipiul nostru.

Punctul suplimentar de pe ordinea de zi aprobat de consilierii locali a cuprins aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale prin Compania Naţională de Investiţii a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Construire Hală Agroalimentară în municipiul Reghin”.

Se pare că dacă totul va decurge bine, reghinenii şi toţi cei care vor frecventa Piaţa de Joi, nu vor mai fi nevoiţi să facă cumpărăturile ori să îşi vândă produsele în condiţii de ploaie sau caniculă. Toate aceste lucruri vor fi posibile odată cu aprobarea finanţării proiectului pentru construirea Halei Agroalimentare acoperită, ce se doreşte a fi construită în Reghin în locul actualei Pieţe de Joi.

„Nici nu pot să cred că obţinem această finanţare pe care sper să o ducem la bun sfârşit. A fost un proiect curajos, la început am avut o reţinere pentru că este un proiect mare pentru ca Reghinul să aibă ca toate municipiile importante o hală agroalimentară. Aici producătorii noştri pot să-şi desfacă şi să-şi valorifice produsele în condiţii de igienă maximă, iar noi cumpărătorii putem fi siguri că aceste produse se vând în condiţii de calitate. Va fi o suprafaţă în care toţi producătorii din zona Reghinului şi nu numai, pot să vină şi să-şi închirieze spaţii şi să facă comerţ civilizat. Încă nu ştim când vor fi demarate lucrările pentru că săptămâna viitoare intrăm în marea comisie de la Compania Naţională de Investiţii (C.N.I) care sper să ne dea avizele, iar apoi urmează să ajungem la Ministerul Dezvoltării pentru finanţare. Dacă trecem de aceste comisii începem lucrările la Hală anul acesta” a declarat primarul municipiului Reghin, Maria Precup.

Administraţia locală s-a gândit şi la ceea ce se va întâmpla cu comercianţii pe toată perioada construcţiei care se preconizează că va dura zece luni, astfel că există mai multe variante. Este vorba fie de Piaţa Mică pentru comercianţii ce au nevoie de spaţii mici, iar pentru cei care au desfacere cu produse agroalimentare unde au nevoie de o suprafaţă mai mare se va face o extindere pe strada Bălcescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*