Se schimbă contoarele de apă

Compania AQUASERV S.A. demarează o acţiune de modernizare a parcului de contoare de branşament din toate cele 7 oraşe din zona sa de operare. Datorită unei investiţii de aproximativ 22 de milioane de lei, vor fi înlocuite aproape 40 000 de contoare, cu altele mult mai performante, care permit printre altele, citirea de la distanţă a consumului de apă potabilă. Această investiţie este inclusă în proiectul „Investiţii pentru exploatarea şi întreţinerea sistemelor de apă şi canalizare la nivelul ariei de operare a Operatorului Regional S.C. Compania AQUASERV SA Tîrgu-Mureş. Modernizarea parcului de contoare este un proiect cofinanţat din Fondul de coeziune al U.E., prin Programul Operaţional Sectorial POS Mediu 2007-2013.

Atât pentru Compania AQUASERV cât şi pentru clienţi, noile contoare sunt o investiție avantajoasă, care reduce costurile privind deplasarea și personalul necesar pentru citirea fizică a vechilor contoare. Acurateţea înregistrărilor este asigurată, noile contoare furnizând date corecte, fără erori, având o clasă de precizie superioară. Toate contoarele sunt prevăzute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la distanță. Astfel, consumul înregistrat poate fi citit cu regularitate şi cu o frecvenţă crescută, chiar și atunci când angajații AQUASERV nu au acces la contor, iar facturarea se poate face pe baza consumului real, nu a unor estimări. Mai mult, înregistrările sunt stocate în baze de date, din care pot fi aflate cu ușurință valorile din orice moment și depistate în timp real consumurile neobișnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale rețelelor interioare.

Este foarte important de reţinut faptul că, datorită tehnologiei de ultimă oră şi a senzorilor cu care sunt dotate, noile contoare blochează automat furnizarea apei potabile, în momentul celei mai neînsemnate intervenţii neautorizate. Acest lucru va avea ca efect depistarea mult mai uşoară şi descurajarea consumurilor neautorizate.

Clienţii AQUASERV nu trebuie să plătească nimic pentru montarea noilor contoare însă, după instalarea acestora, distrugerea contorului ca urmare a unei intervenţii neautorizate sau neprotejarea corespunzătoare a acestuia, va fi sancţionată potrivit Regulamentului serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, cu plata unei despăgubiri civile în valoare de 5000 lei/contor deteriorat.

Lucrările de înlocuire a parcului de contoare a început luni, 15 iunie 2015, într-o primă etapă în localităţile: Tîrgu-Mureş, Reghin, Luduş şi Iernut.

Clienții vor fi informaţi cu ajutorul unor pliante, distribuite în cutiile poştale cu 48 de ore înainte, cu privire la data programată pentru înlocuirea contorului, pentru a fi prezenţi la domiciliu. La sfărșitul fiecărei săptămâni, pe site-ul www.aquaserv.ro şi în presă vor fi publicate străzile programate pentru înlocuiri în săptămâna următoare. ”Solictăm sprijinul clienţilor AQUASERV pentru ca acţiunea de modernizare a parcului de contoare să se defăşoare conform programului, iar data de finalizare a acesteia, 30 noiembrie 2015, să poată fi respectată” se arată într-un comunicat emis de compania A-quaserv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*