Revoltat pe apa tulbure ce a curs la robinet

DSC_0686La începutul săptămânii trecute am fost solicitaţi de un consumator din localitatea Gorneşti pentru a vedea la faţa locului ceea ce se întâmplă cu apa ce curge din robinet.

„Am vrut să vă arăt pe viu ce înseamnă calitatea apei potabile, furnizate de acest operator şi la care reţeaua de apă şi canalizare este concesionată. Eu am observat mai demult în apa de la robinet că sunt depuneri, dar nu mi-am dat seama că lucrul acesta este atât de grav. Am dorit să atrag atenţia şi în acelaşi timp să prezint dovada faptului că apa pe care noi o folosim nu este ceea ce spune că este” ne-a declarat Ion Tuşnea.

 

Cu apa-n sac

 

Săptămâna trecută Ion Tuşnea a umplut piscina cu apă de la robinet, moment în care a observat că apa e tulbure şi că existau prea multe sedimente pe fundul piscinei. „Atunci soţia mi-a spus că în apa asta nu se poate face baie, fiind nevoit să dau drumul apei din piscină şi să o umplu din nou. La a doua umplere am pus capătul furtunului într-un sac pentru a filtra prin acesta apa care urma să curgă în piscină” ne-a povestit Ion Tuşnea. După vreo 8 metri cubi de apă cursă prin sac s-a putut vedea cu stupoare ce a rămas în interiorul sacului. Sacul a devenit maro, pe suprafaţa căruia s-a depus mult nisip.

La un momentdat apa nu a mai curs deoarece s-a înfundat sacul, fiind înlocuit cu unul nou. „Sunt convins că şi al doilea sac va arăta la fel ca şi primul”a adăugat consumatorul.

 

Testul cu batista

 

„Apa are foarte multe sedimente foarte urâte la aspect şi sunt convins că în aceste sedimente sunt foarte mulţi agenţi patogeni. Doresc să arăt lumii ce apă furnizează acest operator, ce apă vine la robinetele noastre şi ce apă este consumată de copii în şcoli, de către bolnavi în spitale şi de clienţi în diferite localuri” spune acesta.

Tot el a adăugat faptul că nu doreşte să fie crezut de nimeni că ceea ce a văzut este adevărat, ci propune ca fiecare consumator de apă de la reţea să pună o batistă curată pe robinetul de la bucătărie ori din baie pentru ca apa să treacă prin această batistă pentru câteva zile. „Vor observa singuri ce rămâne pe batistă şi se vor lămuri singuri despre calitatea apei” a adăugat Ion Tuşnea.

Cine doreşte, să ia atitudine ori să caute soluţii pentru remedierea problemei pentru a avea o apă de calitate atât din punct de vedere al sănătăţii cât şi a parametrilor impuşi de UE şi dacă nu, trebuie găsite modalităţi prin care să se rezilieze contractul de concesionare cu acest operator pentru că Reghinul a avut dintotdeauna o apă foarte bună şi bine procesată.

 

Ce spune conducerea Aquaserv?

 

Potrivit conducerii sucursalei Aquaserv Reghin, apa tulbure de la robinet şi depunerile sunt cauzate de intreruperea energiei electrice ce a avut loc în perioada 6 – 10 iunie 2015. „Această problemă se datorează unor şocuri de curent în uzina de apă din Reghin unde s-au produs mai multe opriri repetate fapt care a antrenat toate suspensiile din conducte. În acest sens, noi am făcut informări din data de 6 până în data de 10 iunie. Noi ne cerem scuze consumatorilor pentru discomfortul creat, dar problema rămâne în curtea celuilalt furnizor de energie electrică. Furnizorul de energie electrică nu ne-a anunţat, au fost întreruperi accidentale şi la ei. Din păcate consumatorul suportă toate aceste consecinţe” a declarat Ionuţ Gabriel Dumitrache, managerul sucursalei Aquaserv Reghin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*