Festivitate de premiere pentru juniorii antrenaţi de Budai Barna Lorand

DSC_0251Grupele de fotbalişti născuţi în 2001 şi 2002 antrenate de profesorul Budai Barna Lorand, au fost premiaţi cu diplome şi cupe de către inspectorul şcolar sportiv Sorin Pătru şi Mozes Miklos reprezentant al AJF Mureş în data de 20 mai pe terenul „Metalul”. Festivitatea de premiere vine în urma calificării la fazele zonale unde reghinenii au obţinut locul II, fiind la egalitate de puncte cu campioana judeţului ASA Tîrgu-Mureş şi pentru ocuparea locului III în Campionatul Judeţean a grupei de Juniori C. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost evidenţiat golgheterul campionatului, Tony Suciu care a marcat 35 de goluri şi au mai fost distinşi patru jucători din grupa 2001 care au fost selectaţi să joace pentru ,,Selecţionata Ardealului”, Csegedi Hunor (portar), Adrian Farkaş (fundaş central), Sergiu Luca (mijlocaş central ) şi Dudaş Jeno (atacant). Jucătorii reghineni au fost selectaţi de reprezentanţii zonali FRF, Iuliu Hajna, Ardelean Cezar şi Alin Hancaş în data de 18 mai. După festivitatea de premiere, jucătorii pregătiţi de Budai Barna Lorand au jucat un meci demonstrativ încheiat cu scorul de 3-1 pentru juniori C. Rezultatul obţinut de grupa de Juniori D, la zonale este un succes de care Clubul Sportiv Şcolar Reghin nu a mai avut parte de aproape 40 de ani. La turneul zonal desfăşurat în 22 şi 26 mai la Oradea, în primul meci reghinenii au învins echipa din Zalău cu scorul de 3-0. Al doilea meci împotriva echipei de la Reşiţa, spune antrenorul Budai, că reghinenii au reuşit un egal 2-2, deşi ar fi trebuit să câştige, însă arbitrii ar fi favorizat adversarii, fapt care i-a costat calificarea pentru a juca semifinala. Ultimul meci jucat de reghineni a fost cu cei de la Baia-Mare, partidă pe care fotbaliştii noştri au pierdut-o cu scorul de 3-1. În finala zonalelor au jucat Satu-Mare şi Oradea care a învins şi va juca la finalele programate la Mogoşoaia.

Părerile oficialilor

 

DSC_0263,,Eu am venit aici la Reghin pentru a onora cu prezenţa prestaţia profesorului Budai Barna Lorand, care a avut o performanţă meritorie. Locul pe care l-a obţinut la zonă la Oradea, am înţeles că este cea mai bună performanţă din ultimele patru decenii şi am venit să îi văd şi pe copiii care au obţinut acest rezultat, speranţa că voi vedea câţiva jucători talentaţi care ar putea să acceadă la noul Centru de Excelenţă” la acea clasă care este propusă pe lângă Liceul Sportiv din Tîrgu-Mureş la iniţiativa Ministerului Învăţământului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi a Federaţiei Române de Fotbal. Mi-a făcut o deosebită plăcere să premiez copiii şi sper ca rezultatele viitoare să fie şi mai bune,, a declarat Inspector Şcolar sportiv Sorin Pătru.

 

“Sunt mândru de aceste rezultate, într-adevăr obiectivul nostru a fost o clasare pe locurile I-III cu grupa de Juniori C şi am reuşit să câştigăm locul III cu jucători mai mici. Practic noi avem jucătorii mai mici din 2001, iar cele două echipe care sunt în fruntea campionatului au avut jucători născuţi din anul 2000, deci este un succes ca din 14 echipe să ajungi pe locul III. Şi în jocurile care le-am disputat împotriva acestor echipe nu am fost cu nimic mai prejos pentru că şi noi am marcat foarte mult. Se putea şi mai bine, dar sunt mulţumit cu locul III. La Juniori D, categoria 2000 şi mai mici, am ocupat locul II la egalitate de puncte cu fotbaliştii de la ASA Tîrgu-Mureş, având 19 puncte, dar ei ne-au învins la golaveraj. Am mers mai departe la zonă în Oradea unde s-au calificat 8 echipe foarte bune, tehnice şi masive, dar am văzut şi valoarea individuală. Nu am reuşit să mergem mai departe, dar am făcut un pas înainte. A fost o calificare care nu am reuşit să o facem până anul acesta. Sper ca pe viitor din aceşti copii talentaţi să avem reghineni să joace şi în ligile superioare” a declarat prof. Budai Barna Lorand (CSS Reghin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*