Clipea Mihai a fost reţinut din nou de poliţişti pentru înşelăciune

sursa foto: www.monitorulexpres.ro

sursa foto: www.monitorulexpres.ro

La o lună după ce a fost eliberat condiţionat din penitenciar în 20 aprilie 2015 ,,Regele escrocilor” Mihai Clipea născut în Reghin a fost reţinut din nou de poliţişti din Braşov. De data aceasta sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de înşelăciune, ameninţare, violare de domiciliu şi înşelăciune. Momentan este arestat preventiv, cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, pentru documentare întregii sale activităţi infracţionale.

 

Clipea s-a dat medic pentru a escroca o bătrână de 80 de ani

În data de 26 mai, la orele 08.30, Secţia 4 Poliţie Braşov a fost sesizată telefonic prin Serviciul 112 cu privire la faptul că, într-un bloc de pe Calea Bucureşti din municipiul Braşov, a fost imobilizată o persoană de sex masculin.

Poliţiştii s-au deplasat imediat în blocul menţionat, unde l-au identificat pe Mihai Clipea, din municipiul Braşov, imoblizat de câteva persoane care locuiesc în bloc. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul menţionat a intrat în data de 25 în scara blocului şi, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv medic, a încercat să înşele o persoană de sex feminin de 80 ani spunându-i că, în schimbul unei sume de bani, îi va procura medicamente gratuite în anul 2015. Vecinii victimei au sesizat intenţia sa, l-au imobilizat şi au anunţat Poliţia. Până la sosirea patrulei, bărbatul imobilizat a adresat ameninţări vecinilor şi persoanei vătămate. Totodată, bărbatul este bănuit că în data de 16 mai s-a deplasat în acelaşi bloc şi, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv angajat al Casei de Sănătate Braşov, a pătruns fără drept în locuinţa victimei menţionate anterior, în vârstă de 80 ani, pe care a determinat-o să-i înmâneze suma de 250 lei, pentru că nu ar fi plătit cotizaţia pentru cardul de sănătate. Suspectul, care este recidivist, cu fapte similare comise începând din anul 1978, a fost eliberat condiţionat din penitenciar în luna aprilie 2015, având de executat un rest de pedeapsă de 775 zile. Reamintim cititorilor că Mihai Clipea a executat până în prezent 28 de ani de închisoare şi are 30 de dosare şi este un aspirant cu şanse reale de a intra în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe înşelăciuni.

Robert Matei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*