220 de absolvenţi ai Liceului ,,Petru Maior” au spus ADIO şcolii

La acest final de an şcolar 2013-2014, 220 de absolvenţi ai Liceului Tehnologic ,,Petru Maior” au spus „Adio!” şcolii, pe imnul Gaudeamus Igitur din cei 1450 de elevi şcolarizaţi de instituţie. Au fost 4 ani de liceu, timp în care s-au legat prietenii şi s-au dezvoltat credinţe şi idealuri în cele 8 clase terminale, de secţiile română şi maghiară cu profilele reale de matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii şi de la profilul tehnologic, tehnician în administraţie, tehnician operator tehnică de calcul, tehnician instalaţie de medie şi joasă tensiune şi tehnician mecanic. Din întregul auditoriu s-a putut remarca vizibil emoţionat directorul unităţii de învăţământ, profesorul de matematică Ştefan Şerban, care a fost felicitat în calitate de director al şcolii, dar şi ca părinte al noului şef de promoţie 2015, Ştefana Şerban, care a finalizat studiile liceale cu impresionanta medie 10.

În această zi, în catalogul şcolar nu au fost înregistrate absenţe când elevii au fost strigaţi de către diriginţii lor, cu toţii au răspuns „Prezent!” Apogeul festivităţii a fost atins odată cu predarea „Cheii liceului,, viitoarei generaţii de absolvenţi. Directorul şi cadrele didactice ale liceului s-au declarat mândri de rezultatele deosebite, obţinute la învăţătură, la concursurile şi competiţiile şcolare şi extraşcolare la nivel local, judeţean, naţional şi internaţional a elevilor, subliniind că fiecare medalie, fiecare cupă, fiecare diplomă ori distincţie a demonstrat că sunt o generaţie de absolvenţi merituoşi. Festivitatea s-a încheiat pentru elevii de clasa a XII-a cu despărţirea de colegi şi de cadrele didactice, care le-au urat absolvenţilor mult succes la bacalaureat şi în viaţă după care au urmat felicitările primite din partea familiilor şi a celor dragi prezenţi la sfârşitul de ciclu liceal al celor 220 de absolvenţi care pornesc spre o nouă lume a oportunităţilor.

 

Ştefana Şerban a finalizat patru ani de liceu cu 10 pe linie

 

Ierarhizarea pe medii la clasele a XII-a la secţia română au scos-o şefă de promoţie pe Ştefana Şerban elevă care a reuşit performanţa de a termina cei patru ani de liceu cu media 10 pe linie. Ştefana Şerban excelează la matematică şi are în palmares o mulţime de rezultate excelente la olimpiadele naţionale la care participă încă de pe clasa a V-a. Şefa de promoţie a Liceului Tehnologic ,,Petru Maior” speră să fie admisă la o facultate cu renume din Marea Britanie cu profil în domeniul statisticii. La secţia maghiară cel mai silitor elev a fost declarat Nagy Sabolcs cu media 9,72. Conform planului de învăţământ aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, pe anul 2014-2015, Liceului Tehnologic ,,Petru Maior” i-au fost repartizate 8 clase, cu o singură modificare, vor fi 7 clase de liceu şi o clasă de şcoală profesională cu dublă specializare de mecanic auto şi tinichigiu – vopsitor auto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*