Poliția în acțiune de Rusalii

Peste 450 de polițiști aflaţi în dispozitive suplimentare vor asigura ordinea și liniștea publică, în minivacanţa de Rusalii 2015. Poliţiştii vor efectua activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale.

 

Astfel, în perioada 29 mai – 1 iunie a.c., zilnic, se vor afla la datorie peste 100 de polițiști de la ordine publică, peste 30 de la poliția rutieră, restul polițiștilor fiind de la investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase.

Cei peste 450 de polițiști vor acționa atât cu autospecialele, cât şi pedestru pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Polițiștii vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

 

Pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, Serviciul Rutier a dispus sporirea numărului poliţiştilor în stradă. În ceea ce priveşte drumurile naţionale, traficul va fi monitorizat, în mod suplimentar de autospeciale dotate cu aparatură de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare.

 

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*