Elevii de la ,,Lucian Blaga” premianţi la concursul Internaţional de Protocol şi Diplomaţie din Budapesta

1În perioada 15-17 mai, a avut loc la Budapesta concursul Internaţional de Protocol şi Diplomaţie, organizat de Colegiul Universitar de Comunicare şi Business din Budapesta, la care alături de elevi şi profesori din mai multe ţări au participat şi patru elevi din Reghin, Ardelean Robert, Csibi Tamas, Nagyi Izabella şi Fulop Detti, însoţiţi de profesoara Reichemberger Iringo din cadrul Liceului Tehnologic ,,Lucian Blaga”, care s-a ocupat de pregătirea elevilor pentru acest concurs. Competiţia organizată pentru a cincea oară consecutiv de Colegiul Universitar de Comunicare şi Afaceri din Budapesta este destinată instituţiilor din sistemul universitar, colegiilor universitare şi universităţilor. Invitaţia către Liceul „Lucian Blaga” a venit datorită faptului că elevii acestei şcoli au mai participat la concurs şi s-au întors în ţară cu rezultate foarte bune. Titlul concursului din acest an a fost ,,Lumea noastră, viitorul nostru, mândria noastră” la care au intrat în competiţie atât elevi şi studenţi din Ungaria, cât şi colegi de-ai lor din şcolile cu predare în limba maghiară din ţările europene.

Concursul s-a desfăşurat în limbile maghiară şi engleză, iar organizatorii au acoperit cheltuielile de cazare şi masa participanţilor. Pentru a acoperi costul parcurgerii celor 1.124 de km (dus-întors Reghin Budapesta) conducerea şcolii din Reghin a cerut sprijinul Consiliului Local, care a aprobat suma necesară deplasării. ,,Evenimentul a fost foarte variat, elevii au avut de realizat un videoclip de 5 minute, despre instituţia pe care o reprezintă şi obiceiurile specifice zonei. În concurs elevii reghineni au prezentat un videoclip filmat într-una dintre casele ţărăneşti din patrimoniul Muzeului Etnografic din municipiu, filmuleţ cu care elevii noştrii au obţinut locul II după jurizare,, a declarat pentru ,,Glasul Văilor” profesoara Reichemberger Iringo.

Totodata elevii reghineni au luat premiul I la secţiunea ,,Etică şi protocol,, în cadrul căreia au avut de prezentat şi un dans specific zonei. Echipa a primit si un premiu special, deoarece reghinenii au fost singurii prezenţi la concurs 5 ani consecutiv. Singurul elev care a participat la toate ediţiile concursului, a fost de Domokos Istvan, fost elev al Liceului Tehnologic ,,Lucian Blaga,, care momentan este student în anul I la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Robert Matei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*