Un Cane-Corso din Mureş, deşi a fost otrăvit, a devenit campionul absolut la Cupa Uniunii Europene

Tudor Salagean alaturi de cainele sau Rony campion absolut   al Europei Centrale si de EstVincitore Nero Enzo câinele din rasa Cane-Corso al omului de afaceri Tudor Sălăgean din Sângeorgiul de Mureş, pe numele de scenă Rony, prezentat în nr. 80 al Ziarului ,,Glasul Văilor”, a demonstrat încă odată că este un campion veritabil, reuşind să câştige la ,,Cupa Uniunii Europene” desfăşurată în această lună la Chişinău, titlul de campion al Modovei şi titlul de campion absolut pe 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Titlu neegalat de niciun alt câine din România din cele aproape 3000 de patrupede cu pedigree din rasa Cane-Corso înregistraţi în ţara noastră. Incredibila victorie vine la o săptămână după ce Rony a fost otrăvit de o ,,mână ucigaşă” la finalul unei competiţii în România, probabil de un crescător gelos pe succesul şi pedigree-ul său. Stăpânul aşteaptă raportul toxicologic pentru a putea deschide un proces care cu siguranţă va provoca un scandal fără precedent în sfera competiţiilor canine autohtone.

 

Rony a fost ţinta unui atac pentru a fi scos din circuitul canin

 

Cu o săptămână înainte de a deveni campion suprem al concursului european, superbul Rony a reuşit să îl învingă chiar şi pe Brutus zis X-Man, cel mai titrat Cane-Corso al Europei, în cadrul expo-campionatului C.A.C.I.B. de la Satu-Mare unde a fost desemnat cel mai frumos câine din rasa sa. La întoarcerea acasă stăpânul a avut un şoc după ce a depistat faptul că animalul este grav bolnav, deoarece a fost otrăvit intenţionat de o persoană necunoscută. ,,După ce ne-am întors acasă, am observat că Rony nu mai are poftă de mâncare şi este bolnav, l-am dus la analize şi doctorii veterinari au descoperit trei substanţe toxice în sânge care nu au putut fi identificate aici la noi. În urma durerilor, câinele a slăbit 7 kg, momentan mostrele sunt la un laborator de expertiză din Bucureşti care încearcă să stabilească denumirea substanţelor, cu care a fost hrănit şi care au distrus globulele albe din sângele câinelui” declară crescătorul lui Rony. Patrupedul a intrat sub supravegherea medicilor a fost pus sub perfuzii, timp în care nici stăpânul său nu a stat cu mâinile în sân şi a comandat din Polonia o injecţie care să anuleze efectele otravei, antidot care în trei zile l-a readus pe Rony la viaţă, motiv pentru care stăpânul său şi-a înscris câinele în Balcaniada Uniunii Europene desfăşurată la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,,Moldexpo” în perioada 2-3 mai. În ciuda faptului că Rony trecuse prin stări de agonie timp de trei zile şi a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, cu o determinare ieşită din comun, patrupedul a reuşit să se prezinte impecabil atât din punct de vedere estetic, cât şi al „dresajului de ring” fiind desemnat cel mai reuşit exemplar din rasa Cane-Corso, de întreaga brigadă de arbitrii formată din 15 preşedinţi de Asociaţii Ciniologice şi preşedinţi de Cluburi Canine din Europa. În finală Rony s-a bătut pentru titlu cu campionul din Rusia şi campionul Republicii Moldova al rasei Cane-Corso învingând detaşat.

 

Povestea lui Rony va face obiectul unei cărţi

 

Omul de afaceri l-a achiziţionat pe Rony, cu 500 de euro din Oradea pe când era un pui, fără să anticipeze că peste doi ani şi jumătate avea să devină cel mai de temut patruped din rasa sa în expoziţiile canine şi să fie evaluat la peste 20.000 de Euro. În 16 expoziţii naţionale şi internaţionale s-a rulat cu peste 500 de câini din aceiaşi specie şi a câştigat în 14 din acestea locul I şi celelalte două competiţii locul II. Astăzi toate cupele şi medaliile câştigate în concursuri de Rony sunt expuse la loc de cinste în biroul stăpânului, care este foarte mândru de câinele său şi a mai precizat că ascensiunea fulminantă a lui Rony va fi povestită pe larg într-o carte autobiografică ce va fi publicată cel târziu la finalul anului 2015. Vestea tristă este că Rony, deşi era înscris să participe la Campionatul Mondial Canin din Italia ce se va desfăşura anul acesta la Milano în 10-14 iunie, nu va putea să participe, având nevoie de un tratament de recuperare. Singura consolare a crescătorului de câini este că totuşi va merge în Italia cu Thor un căţelus din rasa Mastiff Tibetan care de curând a devenit campion pe Europa Centrală şi de Est la secţiunea ,,Baby Winner” în cadrul Cupei Uniunii Europene şi speră să vină acasă cu un titlu pentru a-l răzbuna pe Rony.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*