Transylvania Horse Show -competiţie ecvestră cu participarea a 14 ţări

Satul Prod din judeţul Sibiu a găzduit în perioada 8 – 10 mai, ediţia a V-a a evenimentului Transylvania Horse Show, un adevărat spectacol internaţional de echitaţie. Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm prin Asociația Ecvestră HipoHouse, având suportul tehnic al Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale.

 

Evenimentul a găzduit 3 tipuri de competiții

DSC_8871S-a concurat pe cai româneşti puşi la dispoziţie de organizatori, iar ineditul acestui concurs este faptul că cei care au participat la Concursul Internațional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, au avut la dispoziție doar 5 minute pentru a se acomoda cu frumoasele exemplare cabaline înainte de a intra în terenul de concurs. Evenimentul de talie internaţională dedicat iubitorilor de cai, a găzduit trei tipuri de competiţii: dresaj, sărituri peste obstacole şi cross country.

A doua competiție oficială din concurs a fost Concursul Complet Internaţional unde câştigătorii s-au calificat pentru participarea la Campionatele Balcanice de Probă Completă, iar a treia competiție, Concurs Complet – categoria Novici și PreNovici a fost adresată cailor şi concurenților în curs de afirmare, cu mai puțină experiență în competițiile ecvestre de probă completă.

Familia Regală prezentă la Transylvania Horse Show

DSC_8940

Duminică 10 mai, evenimentul s-a bucurat de prezenţa Familiei Regale, Alteţele Regale, Principele Paul şi Principesa Lia, care au premiat câştigătorii. „Este o zi superbă şi avem parte de un concurs la fel de minunat. Este o competiţie organizată profesionist şi putem spune că este păcat că nu am fost şi la celelalte ediţii, dar cu siguranţă anul viitor vom fi prezenţi din nou. Ne-am bucurat că putem oferi premiile pentru câştigători unde am oferit o carte scrisă de mine despre istoria familiei mele. Este o carte la care am lucrat cinci ani” a declarat Alteţa Sa Regală, Principele Paul de România.

Alteţa Sa Regală, Principesa Lia s-a arătat la fel de bucuroasă de prezenţa la Prod declarând faptul că „Acest eveniment este o ocazie excelentă pentru familie şi mai ales pentru iubitorii de cai. Când am fost copil am participat la concursurile de dresaj. Mama şi tatăl meu s-au născut în România şi ei ne-au vorbit despre tradiţiile hipice de aici. Felicitări domnului Mihnea şi domnului primar Puica. A fost un eveniment splendid pentru Familia Regală pentru că a fost organizat în natură, iar satul Prod este frumos”

 

Prod – un sat cu rezonanţă

Localitatea Prod aparţinător comunei Hoghilag, este un sat cu puţin peste 200 de locuitori, însă în pofida acestui lucru, drumul ce leagă comuna de micul sat este asfaltat şi iată că de cinci ani, un eveniment de mare amploare îl pune pe harta celor mai cunoscute competiţii ecvestre internaţionale „A fost un început greu, mai ales la primele ediţii, dar iată că am reuşit să facem ceva cu adevărat frumos. A fost greu, dar am avut implicarea multor persoane, de la mic la mare, am reuşit să aducem sponsori şi chiar şi locuitorii satului Prod s-au implicat. Sper ca pe viitor acest concurs să devină o tradiţie pentru localitatea noastră, pentru ţară şi ţările care ne vizitează. Concurenţii veniţi din alte ţări aşteaptă an de an cu nerăbdare această competiţie. Este foarte greu să organizezi o competiţie de o asemenea amploare. Mulţumesc lui Mihnea Vîrgolac, pentru că el este iniţiatorul acestui concurs” a declarat Vasile Cornel Puica, primarul comunei Hoghilag.

 

Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş iubitor de cai

 

Lucian Goga - prefectul judeţului MureşPrezent la acest eveniment a fost şi Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş care s-a dovedit a fi un iubitor al naturii care a profitat de puţinul timp liber şi a ţinut neapărat să viziteze localitatea Prod şi să ia parte la spectacolul ecvestru „Profesia mea este de medic veterinar şi de aceea iubesc natura şi să evadez alături de animale. Transylvania Horse Show este o competiţie ecvestră care se organizează de câţiva ani şi prinde contur. Sunt un mare iubitor de cai, am ales meseria de medic veterinar tocmai din acest motiv pentru că îl consider cel mai nobil animal. Din nefericire pentru mine nu am mai urcat pe un cal de foarte multă vreme pentru că nu îmi mai ajunge timpul pentru ceea ce vreau să fac pentru mine, şi atunci pasiunile le-am lăsat chiar pe locul secund. Aici, la acest eveniment se vede echipa perfectă dintre om şi animal, o echipă mult mai complexă. Orice greşeală a jockeului se transmite animalului, de aceea angrenajul trebuie să funcţioneze perfect. Animalul trebuie înţeles, nu trebuie perceput doar ca un animal pentru că ele sunt extrem de inteligente, iar cei care au dragoste de cai, şi mai ales copiii, i-aş îndemna să practice cât mai mult acest sport pentru că dezvoltă dragostea, iar dacă iubeşti un animal îţi iubeşti şi aproapele” a declarat prefectului judeţului Mureş, Lucian Goga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*