Se introduce canalizarea în comuna Ibăneşti

DSC_0720Locuitorii comunei Ibăneşti de pe Valea Gurghiului au motiv de bucurie. Printr-un proiect din fonduri europene administraţia locală a demarat lucrările de introducere a reţelei de canalizare şi extinderea reţelei de apă.

„Este vorba despre un proiect integrat pe măsura 322 cuprins în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală, proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile, care conţine cinci componente unde cea mai importantă din proiect este canalizarea şi extinderea de alimentare cu apă în comuna Ibăneşti. O altă componentă este asfaltarea de străzi, apoi achiziţionarea unor utilaje pentru întreţinerea drumurilor. Tot în cadrul acestui proiect intră înfiinţarea unui serviciu social şi modernizarea Căminelor Culturale din comună. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2, 5 milioane euro” a declarat Marius Gliga, inspector.

DSC_0716

Se vor asfalta 17 străzi cu o lungime totală de 4, 5 kilometri, iar canalizarea pe o lungime de 11, 7 kilometri. Concret, prin implementarea proiectului integrat „Modernizarea infrastructurii de bază în comuna Ibăneşti, jud. Mureş” se realizează următoarele obiective: extinderea reţelei de apă potabilă în localitatea Dulcea, pe o distanţă de 4,5 km, construcţie sistem de colectare a apelor uzate menajere pe o lungime de 12 km şi evacuarea lor în staţia de epurare, modernizare străzi prin asfaltare pe o lungime de 4,5 km, dotare Cămine Culturale cu staţie de sonorizare, mobilier, dotări IT, cortină şi culise. Tot acum se va înfiinţa serviciul de îngrijire a persoanelor vârstnice şi a persoanelor cu nevoi speciale, care constă în amenajarea şi dotarea unui birou pentru asistenţă socială şi achiziţionarea unui microbuz special destinat pentru transportul persoanelor cu nevoi speciale. Se vor achiziţiona utilaje pentru dotarea serviciului public de gospodărie comunală, mai precis întretinerea drumurilor care constă în achiziţionarea unui buldo-excavator şi a unui autogreder.

Lucrările pentru introducerea reţelei de canalizare se preconizează că vor dura până în data de 15 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*