Argint pentru România la Balcaniada de Culturism şi Fitness

Reghinul s-a transformat în municipiu turistic, după ce sportivi din şase ţări, au luat parte la Campionatul Balcanic de Culturism şi Fitness. După mai bine de zece ani, Preşedintele FRCF Gabriel Toncean a reuşit să organizeze această competiţie în ţara noastră. Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost invitat de onoare pentru a uni pe aceiaşi scenă sportul şi muzica. Ţăndărică a fost invitat să cânte, în cadrul celei mai importante competiţii internaţionale de profil, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin, maestrul pregătind un solo de percuţie de 7 minute din “Visul toboşarului”, o adevărată demonstraţie de forţă şi talent care a impresionat audienţa.

 

Peste 100 de culturişti din 6 ţări şi-au arătat muşchii la Reghin

 

Pe scena Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară” au defilat 112 sportivi din Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Macedonia şi Serbia şi peste 50 de sportivi din România care s-au întrecut în 19 categorii de concurs, printre care Culturism Men’s Physique, Junior Men Bodybuilding, Master Men’s Bodybuilding – open category (+ 40 de ani), Fitness Feminin sau Bikini Fitness. Evenimentul a fost prezentat de Roxana Ciuhulescu. Reghineanul Florin Vos a deschis evenimentul cu intonarea imnului naţional, iar Morris şi fetele de la Bambi au încins competiţia. O altă prezenţă importantă a fost Nenad Vuckovic, preşedintele Federaţiei de Bodybuilding şi Fitness din Balcani. Campionatul Balcanic de Culturism şi Fitness a fost realizat de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Primăria Reghin, Ministerul Tineretului şi Sportului, Clubul Sportiv Voinţa Sebastiano Reghin şi Lex Guard Security Reghin şi este unul din cele mai prestigioase evenimente din domeniu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Marius Portik, delegaţia României a fost una record, iar competiţia a însemnat şi organizarea unei chete pentru ajutorarea unui caz social din Reghin. „România a avut cel mai numeros lot din istorie la o asemnea competiţie, iar preşedintele forului de specialitate, Gabriel Toncean, a mulţumit atât publicului, cât şi autorităţilor locale pentru aportul adus la reuşita campionatului. Primăria Municipiului Reghin şi Consiliul Local a finanţat evenimentul cu suma de 55.000 de lei. Nu în ultimul rând Gabriel Toncean i-a felicitat pe toţi componenţii lotului naţional care au participat la Campionatul Balcanic de Culturism şi Fitness, le-a mulţumit pentru modul exceptional în care au reprezentat România şi au promovat imaginea sportului românesc concluzionând că rezultatele obţinute reprezintă o nouă etapă în care intră culturismul, ce trebuie să capete treptat strălucirea pe care o merită”.

 

România a scos trei campioane la Balcaniadă

 

Din competiţie nu au lipsit nici secţiunile dedicate femeilor care au fost la înălţime afişând trupuri care mai de care mai bine lucrate, decupate parcă din reviste care emanau feminitate şi senzualitate. Româncele noastre au reuşit să se claseze pe primul loc pe echipe, obţinând patru medalii de aur, trei de argint şi o medalie de bronz. Dacă la categoria Open Women Body Fitness, locul I a fost ocupat de Marija Versesbaranji din Serbia la ,,Bikini Fitness junioare peste 163 cm” primul loc a fost cucerit de românca Andra Moscu. Laura Cupşa a obţinut aur la categoria Fitness, Oana Diana Beatrix a ocupat locul I la Secţiunea Junior Women Bikini Fitness peste 163 cm şi a câştigat Open-ul la Junior Women Bikini Fitness, iar Marija Naceva din Macedonia a câştigat locul I la Secţiunea ,,Bikini Fitness la peste 163 cm.

 

Milan Savic, campion absolut la Campionatul Balcanic

 

Milan Savic din Serbia a fost într-o formă de zile mari şi a reuşit să ocupe locul I la Categoria Men’s Bodybuilding peste 100 de kg, surclasându-i pe sportivii români Feri Andrasoni şi pe Valentin Măgurean, apoi a intrat în categoria Open alături de Georgi Kirjacov din Bulgaria, campionul de la plus 90 de kg, Nikola Milanovic din Serbia, liderul de la plus 80 de kg, Bojan Berlovan din Serbia. de la plus 70 de kg,, Milan i-a învins, fiind punctat de arbitrii cu 9 puncte. ,,Mă simt perfect am fost convins că voi câştiga titlul la categoria mea, dar nu mi-a venit să cred că am devenit şi campion absolut al acestei Balcaniade. Fac de 12 ani culturism, rezultatele se văd, nu e niciun secret dacă eşti motivat, disciplinat şi te antrenezi din greu” a declarat pentru Ziarul ,,,Glasul Văilor” Milan Savic. Campionul a mai precizat faptul că doi ani de zile va sta deoparte de scena competiţiilor pentru a putea avea mai mult timp de soţia şi de copilul său.

 

România a ocupat locul II pe echipe la Balcaniada de Culturism şi Fitness 2015

 

La cea de-a XXIV- Balcaniadă de Culturism şi Fitness, în clasamentul pe echipe, România a ocupat locul al doilea, cu 296 de puncte, cu un punct mai puţin decât Bulgaria şi cu 97 mai multe decât următoarea ţară clasată pe podium, Serbia. La ediţia de anul trecut, desfăşurată în Serbia, România a câştigat o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz.

Sportivii medaliaţi din

România:

 

Bodybuilding Juniori Bărbaţi, peste 75 kg

Paul Rus – locul 1

Cosmin Antonescu – locul 3

Fitness Femei, Open

Laura Cupşa – locul 1

Florina Cernat – locul 2

Fizic Femei, Open

Florina Rusu – locul 2

Fizic Bărbaţi, peste 178 cm

Paul Alexandru Pop – locul 3

Fizic Bărbaţi, sub 178 cm

Dan Onigoaie – locul 2

Fitness Bărbaţi, Open

Răzvan Sindelaru – locul 1

Gabriel Tănasă – locul 2

Constantin Coteţ – locul 3

Bodybuilding Bărbaţi Masters, Open

Sorin Friţea – locul 2

Bodybuilding Bărbaţi Clasic, peste 175 cm

Cristian Berciu – locul 1

Body-Fitness Femei, Open

Florina Jancu – locul 2

Bikini Fitness Junioare, peste 163 cm

Amdra Moscu – locul 1

Ambra Dumitru – locul 2

Andreea Toncean – locul 3

Bikini Fitness Junioare, sub 163 cm

Oana Diana Beatrix – locul 1

Bikini Fitness Junioare, General

Oana Diana Beatrix – locul 1

Bikini Fitness Femei, sub 163 cm

Alexandra Prutianu – locul 3

Bodybuilding Bărbaţi, sub 70 kg

Ciprian Solzaru – locul 2

Bodybuilding Bărbaţi, sub 90 kg

Sergiu Geantău – locul 2

Ştefan Cristian – locul 3

Bodybuilding bărbaţi, sub 100 kg

Feri Andrasoni – locul 2

Valentin Măgurean – locul 3

Bodybuilding Bărbaţi, peste 100 kg

Zi-Makanda-Alain Ngiuwu – locul 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*