Zsigmond Zsolt nu ar putea niciodată ierta un prieten care îl fură

DSC_0300Zsigmond Zsolt este un medic stomatolog foarte popular în municipiu şi consilier local din 2012 din partea UDMR. Are carismă, este vizionar, capabil şi bine organizat, este un   om care îşi recunoaşte defectele şi calităţile cu demnitate şi curaj. ,,Glasul Văilor” continuă seria interviurilor cu consilierii locali pentru a-i cunoaşte mai bine cetăţenii.    

 

Rep: Ce schimbări ai observat în jurul tău de când ai devenit o persoană publică?

Zsigmond Zsolt: Partea bună este că am devenit o persoană mult mai cunoscută şi mai responsabilă pentru că cei care te-au ales au pretenţii de la tine, însă partea rea este că am mai puţin timp liber pentru mine şi pentru familie.

Rep: Ai avut parte de vreo experienţă nefastă de-a lungul timpului?

Z.Z.: Din păcate am avut parte de mai multe experienţe nefaste de-a lungul timpului, dar cele care m-au marcat cel mai tare, au fost cele legate de moartea părinţilor mei. Pe mama am pierdut-o în 2001 după ce a pierdut lupta cu cancerul, iar pe tata în urma unui atac cerebral în 2002 pe vremea când aveam 25 de ani. Nu mi-a fost uşor

Rep: Cum te relaxezi după o zi de lucru ?

Z.Z.: Dacă nu este foarte obositoare, după o zi de lucru mă relaxez jucând fotbal pe un teren sintetic pe post de atacant sau alteori joc tenis de masă, iar iarna prefer în weekend-uri să joc hochei pe gheaţă.

 

Rep: Câte cărţi ai citit până acum?

Z.Z.: Nu am făcut niciodată o statistică, dar cu aproximaţie între 200 şi 500 de cărţi, în adolescenţă am citit foarte mult şi atunci am constatat că dacă nu te educi singur, foarte probabil nu o să te educe nimeni.

 

Rep: Ce apreciezi cel mai mult la o persoană?

Z.Z.: Integritatea

Rep: Ce rol joacă banii în viaţa ta?

Z.Z.: Se spune că cei care au mulţi bani sunt prea ocupaţi să-i strice, iar cei care au prea puţini sunt prea ocupaţi să facă rost de ei. Ce rol joacă banii în viaţa mea? Ca în viaţa fiecărui om normal, dar pot să spun că nu sunt sclavul banilor. Câteodată renunţ la a câştiga o anumită sumă de bani şi îmi iau liber 2-3 zile de la serviciu în favoarea unor ieşiri cu prietenii pentru a mă relaxa pentru că timpul pe care l-ai irosit nu o să poţi niciodată să îl cumperi pe bani.

Rep: Ce nu i-ai putea ierta unui prieten?

Z.Z.: Să mă fure

Rep: Ce ai schimba la tine?

Z.Z.: În primul rând legat de obiceiuri sau vicii aş vrea să mă pot lăsa de fumat, iar dacă vorbim din punct de vedere fizic ce aş schimba la mine? Am 1,78 cm şi poate că nu mi-ar strica câţiva centimetri în plus.

Rep: Ce ai fi vrut să fii dacă nu te făceai medic stomatolog?

Z.Z.: Când eram copil îmi doream să fiu inginer mecanic la fel ca şi tatăl meu care a fost un model pentru mine întotdeauna. Acum privind în urmă sunt mulţumit cu profesia pe care mi-am ales-o, dar dacă ar fi să dau un răspuns mai clar la această întrebare cred că aş fi fost un bun profesor de fizică sau de sport, materii la care am excelat la şcoală.

Rep: De ce nu te-ai putea lipsi în viaţa de zi cu zi?

Z.Z.: Nu m-aş putea lipsi de timpul liber petrecut cu soţia şi prietenii mei şi de motocicletă.

Rep: Care este cheia succesului pentru tine?

Z.Z.: Fiecare om este ceea ce este datorită alegerilor pe care le face. Cheia succesului pentru mine este optimismul şi perseverenţa. Niciodată nu am renunţat la o idee care părea bună din cauza unor dificultăţi mai mici sau mai mari, eu am continuat să lupt pentru a-mi îndeplini visele şi nu am renunţat până când nu mi-am atins obiectivele.

Rep: Dacă ai avea puteri supreme pentru scurt timp, care ar fi primele trei schimbări radicale pe care le-ai aplica în Reghin?

Z.Z.: În primul rând aş eradica infracţionalitatea de toate tipurile din municipiu, în al doilea rând aş elimina toate deşeurile din mediul urban şi în al treilea rând cred că mi-aş dori să schimb mentalitatea unor concitadini care nu au niciun sistem de valori care să le asigure sociabilitatea umană, să mă exprim mai european.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*