Colegiul Silvic Gurghiu locul II la Concursul Naţional de Competenţe în Silvicultură

Echipa Colegiului Silvic Gurghiu

Echipa Colegiului Silvic Gurghiu

Bogdan Maria, Ionuţ Olariu, Szasz Laszlo şi Bogdan Vâlcan sunt cei patru membri ai echipei Colegiului Silvic din Gurghiu care au participat în perioada 22 – 24 aprilie la Concursul Naţional de Competenţe în Silvicultură desfăşurat la Braşov.

 

Elevii au fost însoţiţi de directorul Colegiului Silvic din Gurghiu Marcel Mândru şi inginerul Cristian Teofil Albu. Au luat parte la concurs echipe de la şase licee silvice din ţară, echipe formate din patru elevi şi o rezervă.

Elevii Colegiul Silvic Gurghiu au ocupat locul 2 în clasamentul pe echipe, după o luptă strânsă cu echipa Colegiului Silvic „Transilvania” din Năsăud, la numai 8 puncte diferență de locul 1. Clasamentul a fost următorul: locul I – Colegiul Silvic ,,Transilvania” Năsăud cu 11571puncte, locul II – Colegiul Silvic Gurghiu – 11563 puncte şi locul III- Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc -10750 puncte. „Concursul a cuprins trei tipuri de probe: teorie cu întrebări grilă din silvicultură şi vânătoare, probe de mânuire a motoferăstrăului de schimbare a lanţului, de doborâre, tăiere combinată, tăiere de precizie şi cepuire. Ultima parte a concursului a fost traseul forestier cu 16 subprobe” a declarat Cristian Albu.

Pentru participarea la acest concurs s-a făcut foarte multă pregătire pe un timp îndelungat inginerul Cristian Albu declarând faptul că „ne-am pregătit mai bine de patru luni, dar din nefericire ni s-a „suflat” locul I la doar 8 puncte diferenţă, ceea ce înseamnă un fir de păr la amploarea concursului. Am avut şi un ghinion pentru că la unul din concurenţi i-a sărit lanţul, dar pentru asta nu îl putem învinui, dar au fost şi câteva greşeli poate din dorinţa de a avea un rezultat bun la clasamentul individual şi aceste greşeli au tras echipa în jos. Pe viitor va fi nevoie să ne gândim mai mult la spiritul de echipă şi fiecare din viitorii participanţi ai Colegiului nostru să fie capabili să lase din egoism şi să încerce să lupte mai mult pentru echipă”.

Revanşa la Herculane

 

Urmează o nouă participare, de data aceasta la concursul „Tinerii în pădurile Europei”, competiţie ce se va desfăşura la Herculane în perioada 6 – 8 mai, tot între liceele silvice din ţară. Concursul vizează tematică silvică, pădurile României şi Europei, arii protejate în Reţeaua „Natura 2000”. „S-a făcut selecţia la nivel de şcoală. Vor participa trei fete, două din clasa a XI-a B, Laczko Alida şi Mălina Matei şi o fată din clasa a XI-a A, Diana Cioloca. Ne-am bucura foarte mult ca la concursul acesta să reuşim să câştigăm. Anul trecut ne-am clasat pe primul loc, participând la faza internaţională în Germania” a adăugat Cristian Albu.

Anul acesta, competiţia internaţională a concursului „Tinerii în pădurile Europei”, este organizată cu participarea Regiei Naţionale a Pădurilor „ROMSILVA” şi se va desfăşura la Braşov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*