Centrul de Îngrijire pentru persoane vârstnice „Casa Laura” şi-a deschis porţile

Tăierea panglicii (Rodica Biriş, Schmidt Lorand, Daniel Gliga şi David Todoran)

Tăierea panglicii (Rodica Biriş, Schmidt Lorand, Daniel Gliga şi David Todoran)

Veste bună pentru persoanele vârstnice care au nevoie de sprijin şi adăpost. Centrul de Îngrijire pentru persoanele vârstnice „Casa Laura-Senior Center” este funcţional începând de luna aceasta, fiind inaugurat vineri, 17 aprilie chiar în zi de sărbătoare; Izvorul Tămăduirii.

 

Acest Centru, menit să ocrotească persoanele în vârstă este situat pe strada Gurghiului nr. 34/I.

„În urmă cu şapte luni, David Todoran, cel căruia îi aparţine această idee, m-a căutat şi mi-a spus despre ce vrea să facă. Mi s-a părut o iniţiativă importantă pentru oraşul nostru, având în vedere că în fiecare zi mă confrunt cu telefoane şi întrebări, dacă avem locuri pentru persoanele vârstnice. Reghinul nu are prea multe instituţii de ocrotire a persoanelor vârstnice, doar câteva locuri în acest oraş. Am fondat împreună cu David Todoran Asociația “Silvania Mocearului” şi primul proiect al acestei asociaţii este acest Centru„ a declarat Rodica Biriş, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoanele cu Dizabilităţi din Reghin.

Centrul este construit pe două nivele şi dispune de 42 de locuri, dormitoare cu maxim două paturi. Centrul mai dispune de băi proprii în fiecare cameră, bucătării şi alte spaţii comune, cum ar fi sala de mese. Centrul cuprinde şi cabinet medical pentru recuperare psihologică şi medicală. Beneficiarii vor desfăşura diferite activităţi zilnice de recreere şi chiar excursii pentru ca vârstnicii să se simtă ca acasă şi pentru a avea parte de fericire la bătrâneţe. „Am început în urmă cu nouă ani, cu prima autorizaţie şi pas cu pas am ajuns aici. Construcţia imobilului a fost pregătită pentru a fi vândută, dar ştiţi bine că în 2007 a venit criza imobiliară, după care ne-am hotărât să facem ceva pentru comunitate. Am toată speranţa că această investiţie o să fie benefică în primul rând pentru persoanele vârstnice şi în al doilea rând, Asociaţiei. Sperăm cât mai curând să fie ocupat la capacitate maximă şi ca autorităţile să ne ajute să dezvoltăm acest proiect. Cred că este nevoie de cât mai multe astfel de iniţiative în toată ţara deoarece cheltuielile pentru a întreţine persoanele vârstnice trec de 50% în domeniul de stat. Dacă o să fie în domeniul privat o să fie mult mai puţini bani din partea statului, fiind astfel un beneficiu la nivel naţional” a declarat David Todoran, iniţiatorul acestui proiect.

Acest centru nu este destinat doar municipiului Reghin, comunelor din zonă ,ori doar judeţului Mureş, ci tuturor persoanelor din ţară care au nevoie de sprijin. În curând, Asociația “Silvania Mocearului” va dispune şi de un site unde cei interesaţi vor putea găsi toate informaţiile necesare.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de părintele Chiorean, fiind prezenţi la inaugurarea Centrului oficialităţi precum Daniel Gliga, viceprimarul municipiului Reghin, Schmidt Lorand – directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş (DGASPC), Iuliu Moldovan – directorul Spitalului Municipal “Eugen Nicoară” din Reghin, dar şi medici, psihologi şi apropiaţi ai familiei Todoran.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*