Concurs multidisciplinar de creaţie la Ibăneşti – „Ion Creangă în şcolile noastre”

A şasea ediţie a concursului multidisciplinar „Ion Creangă în şcolile noastre” s-a desfăşurat în perioada 6 – 7 aprilie 2015, la fel ca în fiecare an în Căminul Cultural din Ibăneşti. Marţi, 7 aprilie s-a desfăşurat secţiunea III şi IV „Este puţin diferit de celelalte ediţii, dar în mare anumite elemente se reiau. O să avem concurs de interpretare şi dans unde şcolile care s-au înscris vor arăta ce ştiu mai bine pentru că avem un juriu destul de exigent. Pentru a da dovadă de fair-play noi, cei din Ibăneşti, în calitate de organizatori, nu vom intra în concurs. Am impus această regulă de câteva ediţii pentru că vrem să apreciem efortul colegilor care vin aici” a declarat Ingrid Dan, directorul Şcolii Gimnaziale din Ibăneşti.

DSC_7370

Dansuri

 

Concursul s-a desfăşurat pe patru secţiuni. La secţiunea I au fost înscrise 109 creaţii literare ale elevilor, mai precis 85 poezii şi 24 proză, implicate 51 cadre didactice coordonatoare, 20 de şcoli din cinci judeţe.

La secţiunea a II au fost înscrise în concurs 385 de creaţii artistico-plastice, 165 de cadre coordonatoare, 56 de şcolii din 18 judeţe, lucrări ce au fost expuse în Căminul Cultural pentru ca cei prezenţi să le poată admira. Participanţii la concurs în cadrul primelor secţiuni au fost din Ungaria, Lituania, Norvegia, Republica Moldova, România.

Secţiunea a III a fost dedicată cadrelor didactice care au trimis anterior acestei zile referate care au tratat ca temă „Metode şi tehnici de evaluare”. Referatele vor fi publicate în revista şcolii „Universul Copiilor”. Aici au fost înscrise 58 de lucrări, 80 de autori, 22 de şcoli din 8 judeţe.

În cadrul secţiunii a IV-a au fost implicaţi 113 elevi, 12 grupuri vocale şi şase dansuri. 14 cadre didactice coordonatoare din 10 şcoli din judeţul Mureş.

(C.R.)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*