Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului marcată şi la Reghin

Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului marcată şi la Reghin

Statisticile arată că în România 8000 de persoane sunt diagnosticate cu autism. La nivel naţional unu din o sută de copii se nasc cu tulburări din spectrul autist.

 

Centrul de Educaţie Incluzivă Nr. 3 din Reghin – Apalina a găzduit un eveniment menit să aducă conştientizare în rândul celor din jur, eveniment la care au luat parte mai mulţi profesori din cadrul Centrului.

„Indiferent de mediul social, de situaţia materială este o realitate care se întâmplă. Trebuie să conştientizăm lumea despre această boală şi despre greutatea muncii pe care o ducem cu aceştia pentur a-i putea integra în societate. Vrem să atragem atenţia şi cetăţenilor care nu cunosc această problemă şi care nu înţeleg cu adevărat problemele şi greutăţile familiilor care au aceşti copii” a declarat Ioan Socol, directorul Centrulului de Educaţie Incluzivă Nr. 3 din Reghin.

IMG_20150402_094659Cei prezenţi au dorit să marcheze această manifestare prin diferite activităţi în care au fost implicaţi şi copii cu autism, activităţi menite să promoveze o mai bună înțelegere a acestui fenomen și creștere a nivelului de conștientizare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

„Este o problemă a noastră, a tuturor pentru că este un diagnostic care se pune la o vârstă precoce. Se manifestă prin anumite simptome printre care retragere, izolare, lipsa de comunicare. Sunt simptome pe care noi încercăm aici, prin programe de intervenţie, să le corectăm. Ei au nevoie de aceste suporturi de terapie toată viaţa lor, pentru ei trebuie create anumite medii speciale, pot să desfăşoare doar anumite activităţi” declarat Adrian Creţi, profesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*