Protest al angajaţilor Kastamonu

Aproximativ 400 de angajaţi ai Kastamonu au renunţat să meargă la muncă, unindu-se într-un marş de protest ce a pornit din Parcul Tineretului, culminând în Parcul Central. Protestatarii au cerut paşnic, fără prea mult zgomot, cu ajutorul pancartelor avute la dispoziţie păstrarea locurilor de muncă.

Un alt motiv invocat al protestului în stradă din data de 2 aprilie a fost închiderea temporară a unei secţii din cadrul fabricii în perioada 10 aprilie – 10 mai 2015, deoarece „stocurile de marfă sunt prea mari şi influenţează astfel preţul cleiului, dar şi sprijinirea pentru investiţia fabricii de clei” conform declaraţiei liderului de sindicat, Marin Rus.

Primarul municipiului Reghin Maria Precup, alături de viceprimarul Daniel Gliga au ieşit în stradă pentru a purta discuţii cu cei care au protestat. „Sunt femei şi bărbaţi care-şi doresc un loc de muncă. Pur şi simplu oraşul este închis la ora actuală. Investitorii sunt aşteptaţi şi din partea noastră sunt apreciaţi şi facem efo+rturi ca lucrurile să meargă bine, dar în condiţii de securitate pentru dumneavoastră şi pentru noi. Niciodată nu am fost împotriva investiţiei, dar trebuie să se respecte legea. Noi suntem strânşi la mâini de acest proces verbal care încă este valabil, prin care se cere PUZ-ul. Sunt la mijloc pentru că ceilalţi mă acuză că vreau să dau autorizaţia, iar dumneavoastră vreţi autorizaţia” a precizat Maria Precup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*