Ora de întrebări pentru Daniel Gliga

Viceprimarul municipiului Reghin Daniel GligaDat fiind faptul că în această perioadă mai mulţi reghineni au ridicat câteva întrebări cu privire la o serie de teme de actualitate locală, viceprimarul Reghinului, Daniel Gliga, a avut amabilitatea de a ne răspunde punctual la câteva întrebări care sunt comentate zilele acestea cu sau fără ştiinţă de unii cârcotaşi.

 

Rep: Domnule viceprimar Daniel Gliga mai mulţi locuitori din zona străzii Apelor se plâng că administraţia locală nu a asfaltat strada care face legătura între ,,Piaţa Mică” şi supermarketul Billa? Ce ne puteţi spune în acest sens, există o explicaţie sau este o discriminare?

Daniel Gliga: Nu este vorba de nicio discriminare, însă noi ca şi administraţie locală, în această zonă nu putem să realizăm nici o asfaltare, deoarece acea arteră este un drum privat. Astfel că Primăria Reghin nu poate să execute lucrări din bani publici pe un teren proprietate privată, iar proprietarii din păcate nu vor să doneze acea arteră Primăriei cu destinaţie de drum în proprietate publică a municipiului. Din acest motiv noi nu putem asigura acolo nici iluminatul public şi nici să dispunem amenajarea de trotuare şi şanţuri de scurgere a apei.

 

Rep: Interesant ar fi de aflat în ce condiţii au obţinut acei proprietari acea zonă de teren şi în ce mandat?

D.G: Nu ştiu şi e chiar interesant că dacă tot este un teren privat, proprietarul ar trebui să îşi îngrădească terenul, însă nici asta nu face. Mai trist este că sunt localnici şi au o lipsă de iniţiativă în acest sens.

 

Rep: Au apărut foarte multe polemici cu privire la parcările cu plată de pe raza municipiului? Ce credeţi că îi nemulţumeşte pe cetăţeni?

D.G.: Numărul parcărilor l-am suplimentat extinzând zona practic la dublu. Am aprobat un regulament cu privire la parcările auto cu plată pe teritoriul municipiului, nu neapărat pentru colectare de bani la bugetul local cât pentru că numărul de maşini înmatriculate în Reghin a crescut la 13.252 şi era o necesitate. Înainte existau parcări doar în zona centrală şi foarte mulţi conducători auto care veneau cu diverse probleme în centru parcau autoturismele pe străzile laterale pentru a evita zona parcărilor cu plată. Din această cauză o serie de străzi laterale precum George Coşbuc, Mihai Eminescu, Pictor Grigorescu, Apelor sau strada şi Cartierul Mihai Viteazu, nenumărate ori s-a blocat accesul la creşa din cartier şi nu mai puteau interveni de multe ori salvările nici pompierii. Vestea bună este ca s-a fluidizat traficul pe toate străzile adiacente unde era blocat traficul rutier din cauza unor şoferi care vroiau să ocolească legea.

 

Rep: Tot mai multe voci spun că Primăria Reghin ar trebui să se implice în cazul Castelului Huszar din Apalina care se demolează bucată cu bucată!?

D.G.: Noi ca şi administraţie locală nu putem să intervenim, a fost Poliţia Reghin şi Jandarmeria la faţa locului şi în momentul de faţă anchetează cazul şi din câte ştiu poliţia a deschis câteva procese penale.

Primăria Reghin a făcut o serie de adrese la Ministerul Cultelor, la Consiliul Judeţean Mureş, pentru a se lua măsuri în cazul Castelului Huszar, o clădire monument istoric, proprietate care se întinde pe o suprafaţă de 23 de hectare, din care 19,61 hectare au fost retrocedate proprietarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*