Exerciţiu de atac aerian

La nivelul municipiului Reghin a avut loc o testare a sistemului de alarmă în cazul unui atac aerian. Scopul acestor exerciţii este de a informa populaţia asupra importanţei cunoaşterii semnalelor de alarmare specifice. „Acest exerciţiu a fost efectuat pentru a verifica dacă sistemul de alarmă funcţionează, dar şi pentru a conştientiza cetăţenii în cazul unor situaţii de urgenţă. Această testare se face periodic pentru ca cetăţenii să se obişnuiască cu sunetul” a declarat viceprimarul municipiului Reghin, Daniel Gliga.

IMG_20150401_111131 Semnalele acustice de alarmare a populaţiei pentru alarma aeriană se compun din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Previne populaţia despre apariţia pericolului imediat de lovire din aer a obiectivului (localităţii). „În astfel de situaţii cetăţenii nu trebuie să îşi oprească activitatea, dar să fie atenţi la semnalele de alarmare. Ce s-a auzit astăzi a fost o alarmare aeriană în cazul unui atac din aer. Avem şi alarme la dezastre, alarmă chimică, dar sunt alte tipuri de semnale” a declarat Ioan Badiu, şef pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Primăriei municipiului Reghin.

Aceste exerciţii presupun verificarea funcţionării sirenelor de alarmare prin acţionare locală şi centralizată (unde este posibil) şi vor fi desfăşurate de către structura cu atribuţii privind situaţiile de urgenţă de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*