Igienizare pe liziera pădurii din municipiul Reghin

IMG_0197  Primăria municipiului Reghin prin beneficiarii de ajutor social a demarat o acţiune de strângere a deşeurilor urbane de pe liziera păduri şi inclusiv din pădure. O echipă formată din 15 beneficiari de ajutor social, care conform legii au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii, au fost antrenate în această acţiune de curăţare în zona Dedradului, canalul Morii, dar şi în alte zone precum drumul ce duce către localitatea Beica.

În municipiu se demarează des astfel de acţiuni de igienizare, însă, din păcate, toată munca depusă de aceste persoane, este de cele mai multe ori în zadar, având în vedere faptul că, la scurt timp, pe locurile curăţate, reapare mizeria. „S-au aruncat scutece, sticle, cărămizi, chiar şi scaune am găsit aruncate. La ora 7:00 eram deja aici cu cei de la ajutor social. Gunoiul adunat va fi transportat la staţia de sortare din municipiu. IMG_0198Tot timpul spun că în ceea ce priveşte mizeria trebuie să ai un gram de bun simţ, nu mai mult! Bunul simţ şi bunele maniere nu trebuie să lipsească de la niciun cetăţean al acestui municipiu. Coşurile de gunoi se golesc în fiecare zi, dar în zadar. Mereu găsim mizerie lângă coşurile de gunoi. În municipiul nostru avem acum 1345 de coşuri, ceea ce, eu zic, că este foarte bine, raportat la numărul de locuitori” a declarat Lia Albert, reprezentant al sectorului igienă publică din cadrul Primăriei municipiului Reghin.

De lăudat faptul că toată zona canalului Morii din cartierul Apalina, care a fost plină de gunoaie a fost curăţată. Timp de o săptămână s-a lucrat intens la scoaterea deşeurilor din apă şi de pe malul Canalului până la vărsarea lui în râul Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*