Pompierii voluntari se întâlnesc pentru concurs la Reghin

În perioada 9 – 11 iulie se va desfăşura la Reghin, pe stadionul Avântul, etapa interjudeţeană a Concursului profesional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş. Sunt aşteptate să participe servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Sibiu, Braşov şi Mureş.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate de voturi suma de 10.000 de lei pentru desfăşurarea acestui eveniment, bani necesari susţinerii acestei activităţi. Chiar dacă proiectul a trecut, consilierul Nagy Andras a venit cu o propunere pentru următoarele proiecte în care se solicită sprijin financiar. „A fost convocat cineva din partea ISU Horea să susţină acest proiect? Solicit executivului ca atunci când cineva cere vreo sumă de bani, să solicitaţi şi un fel de deviz estimativ pe lângă materialele de şedinţă. Eu nu voi mai vota nicio hotărâre dacă proiectul nu este însoţit de un deviz, de calcule, care să prezinte modul de cheltuială a banilor pentru că în acest caz înaintăm o sumă în contul lor şi nu ştim ce va fi cu suma aceea. Trebuia să fie cineva aici, să ne explice modul de cheltuire al banilor” a precizat Nagy Andras.

„Şi eu sunt de aceeaşi părere că ar trebui să fie cineva prezent în faţa consiliului, nu să ne lase doar o cerere pentru că până la urmă sunt bani publici pentru care trebuie date explicaţi cetăţenilor vis-a-vis de folosirea banilor” a adăugat consilierul Mihai Pădurean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*