Început de an școlar la Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin

Zi încărcată cu emoții, la început de an școlar pentru elevii, părinții și cadrele didactice de la Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin mai ales pentru cei care au pășit pentru prima dată în curtea acestei instituții școlare.

În acest an școlar, la Colegiul ,,Petru Maior,, din Reghin sunt înscriși 1350 elevi, în clasele 0 – 12. Aceștia sunt împărțiți în 55 de clase dintre care 13 clase pentru secția maghiară.

150 de elevi de clasa a IX-a au început o nouă etapă, aceștia fiind repartizați în șase clase, plus o clasă de profesională cu 26 de elevi la profilul mecanic auto și electric.

O nouă conducere

În ceea ce privește conducerea Colegiului, anul școlar a început cu modificări astfel încât director este Gheorghe Dărăban, alături de directorii adjuncți Gorbai Maria Melinda și Aurelian Mărginean.

Conducerea liceului se bucură de faptul că s-a putut începe anul școlar cu toți elevii în bănci, însă în cazul în care situația o cere, Colegiul este pregătit și pentru învățământul online.

Gheorghe Dărăban s-a întors la Colegiul ,,Petru Maior” de unde a plecat de pe funcția de director adjunct, ocupând apoi timp de doi ani funcția de inspector școlar pe management instituțional.

În discursul susținut în deschiderea anului școlar, Gheorghe Dărăban, directorul Colegiului ,,Petru Maior,,  a trasmis în mesajul său, gânduri adresate părinților, colegilor de catedră, cât și elevilor. ,,Distinși colegi, azi, când adeseori se ignoră și se apreciază prea puțin munca dascălului, gândurile mele se îndreaptă cu respect și prietenie către dumneavoastră, către oamenii școlii, către cei care cu dărnicie și inteligență creșteți oameni, luminați minti, formați personalități și modelați caractere. Am încheiat anul școlar trecut cu rezultate remarcabile, v-ați evidențiat și ați demonstrat că sunteți o echipă valoroasă și că ați prestat un act educațional de calitate. Acum, la început de an școlar vă doresc multă putere de muncă, să aveți răbdare și să dovediți aplecare și înțelegere față de partenerii educaționali, să fiți creativi și să dați totul pentru a perpetua prestigiul acestei școli și a o menține la statutul de Colegiu Petru Maior.

Stimați părinți, dumneavoastră sunteți principalul nostru partener în prestarea actului educațional. Avem un scop și o țintă comună: elevul, pe care ni-l încredințați  nouă pentru a-i deschide mintea, a-i oferi informații, a-l învăța cum să se comporte în școală și comunitate, și nu în ultimul rând, pentru a-i forma și modela personalitatea și caracterul. Aveți încredere în noi, ne-am ales această meserie pentru că iubim copiii, le vrem doar binele și, pe deasupra, suntem și noi părinți. Dorim o colaborare cât mai strânsă și rodnică, un parteneriat de calitate în scopul dezvoltării și a unei evoluții ascendente a școlii noastre.

Dragii noștri elevi, vă invit și vă îndemn să țineți sus ștacheta și în acest an școlar. E greu să ajungi pe podium, înseamnă multă muncă și dăruire, multe sacrificii și renunțări la unele plăceri de moment, dar dacă ai ajuns acolo sus atunci trebuie să te menții. Sunteți capabili de așa ceva și avem mare încredere în voi.,,

Gorbai Maria Melinda ,,Educaţia se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate,,

Directorul adjunct, Gorbai Maria Melinda, a transmis elevilor, în discursul său faptul că ,,Ne-am dori ca la finalul şcolarizării voastre în acest colegiu, fiecare dintre voi să puteţi pleca înarmaţi cu un bagaj de cunoştinţe, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor. Să aveţi convingerea că şcoala vă pregăteşte pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv. Fiţi receptivi şi deschişi pentru că volumul de cunoştinţe, aptitudini, valori şi sentimente obţinut în perioada şcolii îl veţi purta cu voi toată viaţa! Nu uitaţi că educaţia se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bunul simţ ca valori fundamentale. Doar prin educaţie veţi putea fi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe in viaţa personală.,,

De la Liceu la Colegiu

Începând cu data de 1 septembrie, Liceul ,,Petru Maior,, a devenit Colegiul ,,Petru Maior”.

,,Această titulatură reprezintă rezultatele muncii depuse de toți colegii din această școală, o muncă depusă pe parcursul a zece ani. Este vorba de participări cu elevii la concursuri naționale, cât și internaționale olimpiade școlare, participări din partea cadrelor didactice la conferințe și simpozioane, activități extrașcolare.,, a precizat Gheorghe Dărăban, directorul Colegiului ,,Petru Maior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*