Încă o persoană atacată de urs

Primăria Orașului Miercurea Nirajului a transmis un comunicat de presă, referitor la un caz în care un barbat de 40 de ani a fost atacat zilele trecute de urs.

Redăm comunicatul în rândurile de mai jos:

Această situație nu poate continua!

Un bărbat de 40 de ani din Moșuni a fost atacat de urs luni seara, în extravilanul dintre Șardu Nirajului și Moșuni, provocându-i răni grave la cap. Starea lui este stabilă, dar are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Zona respectivă este considerată cu risc ridicat în ceea ce privește populația de urși. Potrivit asociației de vânătoare, 7 urși trăiau pe acest teren de 7000 de hectare în urmă cu 15 ani, dar acum sunt peste 40.

Potrivit oamenilor care locuiesc acolo, urșii vin tot mai des în zonene intravilane locuite.

Primăria orașului Mircurea Nirajului ia măsurile necesare, dar nu putem acționa în conformitate cu ordonanța de urgență nr. 81 adoptată recent, deoarece actul normativ se aplică numai cazurilor din zonele intravilane, iar în cazul atacurilor din extravilan, ca și în situația actuală, OUG nr 81 nu se aplică.

Nu mai putem aștepta, nu mai putem lăsa urșii să mai facă victim.

Din acest motiv, Primăria Orașului Miercurea Nirajului a transmis o cerere la Ministerul Mediului prin care solicit aprobare pentru împușcarea ursului atacator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*