80 de intervenții pentru pompierii mureşeni în ultimele 24 de ore

 În ultimele 24 de ore, până în această dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 80 de intervenții, din care – un incendiu, 31 de interevenții în urma precipitațiilor ambundente și 48 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendiu:

Ieri, 27 mai, în jurul orei 20:25, pompierii mureșeni au solicitați să intervină în cazul producerii unei incendiu la o casă de locuit din localitatea Secuieni strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și pompierii voluntari din cadrul SVSU Cristuru Secuiesc. Ajunși la locul solictat, aceștia au constatat că a fost vorba despre un incendiu produs la tabloul electric. Incendiul a fost lichidat inainte să se propage la locuință. Din fericire nu au fost victime

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

În urma precipitațiilor abundente, pe raza județului Mureș, au fost afectate 8 localități: 

Târnăveni, Bobohalma, Mica, Filitelnic, Chendu, Agrișteu, Gălești și Sovata

În total au fost afectate: peste 60 de pivnițe 

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU Gălești, Acățari, Bălăușeri, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Miercurea Nirajului, Nadeș și personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la toate localitățile afectate.

De asemenea, prefectul județului Mureș, Cristina Mara Togănel împreună cu domnul Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș colonel Călin Ioan Handrea, au executat recunoașteri în raza localităților afectate și au dispus măsurile necesare pentru restabilirea stări de normalitate.

ISU Mureș a intervenit cu peste 40 de mijloace tehnice (autospeciale, motopompe, autoturisme de teren), 4 ofițeri și peste 70 de subofițeri.

În momentul de față, pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului execută misiuni de evacuarea apei în localitatea Gălești, unde sunt anunțate mai multe gospodării afectate, iar Punctul de Lucru Sovata intervine în Orașul Sovata pentru evacuarea api dintr-o gospodărie de pe strada Praidului.

La nivelul judeţului Mureș nu sunt anunțate victime și nici localități izolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*